Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Czy wasze 1,5 roczne dziecko pije jeszcze mleko?

Data utworzenia : 2016-09-06 09:26 | Ostatni komentarz 2017-02-02 17:01

thermlinek

5788 Odsłony
43 Komentarze

Mój 19 miesięczny synek nie chce już pić mleka w dzień. Jedynie w nocy 1 butle 210 ml. Czy to nie za mało? Nie chce teżjeść jogurtów ani żadnych płatków i kaszek.

2017-02-02 17:01

Margos na chwilę obecną ciągle chorujemy ... Już mnie to powoli wykańcza bo co tylko wyrobimy sobie z małym jakiś nawyk to on znów chory :/

2017-01-22 09:47

Stopniowo na pewno będzie najlepiej. Ja też planuję wszystko dzień wcześniej. często jest też tak, że zrobię coś a córka w ogóle nie tknie. No trudno, uznaję, że gdyby była głodna to by zjadła. Namartwiłam się ogromnie, gdy był tydzień, że nie chciała jeść obiadów, w sumie tylko mleko. Ale to przez zęby i chorobę, bo gdy wyzdrowiała wszystko wróciło do normy. Postaraj się wprowadzić 5 posiłków, aż synek przyzwyczai się. Dużo cierpliwości :)

2017-01-06 06:56

Też tak właśnie myślałam żeby zrobić to stopniowo, ale dzięki waszemu wsparciu dostałam takiej motywacji że chciałam wszystko naraz :p Planowanie posiłków może okazać się całkiem dobrym pomysłem. Stwierdziłam że dam sobie tydzień żeby obserwować synka i zobaczyć co lubi jeść i mniej więcej o ktorych godzinach jest głodny.

2017-01-06 01:33

Roksana mi też się wydaje, że może przyzwyczajaj Synka do stałych posiłków stopniowo. Nie tak od razu rewolucja ale małymi kroczkami ale stanowczo.

2017-01-05 22:35

Roksana dużo zdrówka dla synka . Może tak na początek spróbuj synkowi właśnie rano dawać butlę a później jakieś inne jedzonko a po południu jak je butle niech je żeby tak na raz nie zmieniać mu tych wszystkich posiłków i nie odstawić go od buteleczki. Przez kilka dni co rano po butli daj mu normalne jedzenie co kilka dni zwiększaj mu o jedną porcje innego jedzenia . Nie poddawaj się :) to prawda przy szykowaniu posiłków dla malucha trzeba się naszykować , butla jest dużo wygodniejsza .

2017-01-05 22:10

Roksana rozumiem Cie bo wiem że łatwiej zrobić mleko niż kombinować zdrowy posiłek. Ja tak miałam w weekendy rano kiedy wstawajam na chwilę ogarnąć synka ubrać itd a potem szłam dalej spać i mąż się nim zajmował. Łatwiej było mi zrobić butle mleka i dać z łóżku niż wstawać i robić kanapki do tego warzywo by się przydało.... Ale mój synek sam rozwiązał problem poprośtt przestał chcieć jeść mleko rano.:-D Musisz też się przyzwyczaić do innego żywienia. Polecam planowanie posiłków na cały dzień z góry jest łatwiej ja tak robię do tej pory. Nie zrazaj się i nie poddawaj:-) trzymam kciuki

2017-01-05 21:38

U nas tez co ząb to choroba. Trzymam kciuki za szybki powrót synka do zdrowia. Podczas choroby nie powinno sie zmuszać dziecka do jedzenia. Dawaj dużo pić, wode albo herbatki malinowe, co synek lubi. Jak poczuje sie lepiej to na spokojnie zacznij od nowa. Konsekwentnie do celu:) Dobrze Ci szlo do południa, napewno sie uda. Trzeba sie troche nagimnastykowac, szykowac, gotowac itd, ale taka nasza rola:)

2017-01-05 20:58

No niestety druga połowa dnia już nie poszła tak lekko :p szkrab wstał o 13:45 dostał mleko (120) jeszcze mu się przysnelo i ogólnie z łóżeczka wyszedł o 14:15. Byliśmy u lekarza, młody choruje na każdego zęba, po powrocie do domu, czyli o 16:30 znów dostał mleko (90), ale przyznam się wam dziewczyny że to tylko z wygody. Za mało czasu żeby przygotować podwieczorek, zmeczony i chory szkodnik i tak wyszło. Wiem, że to żadne usprawiedliwienie ale obiecuję poprawę