Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

pleśniawki na piersiach? bolące piersi

Data utworzenia : 2015-07-06 12:07 | Ostatni komentarz 2015-07-08 10:57

Zofia-1985

9425 Odsłony
18 Komentarze

Mam taki problem... Ponad tydzień temu synkowi zrobiły się w buzi pleśniawki. U niego problem bardzo szybko zaleczyliśmy aphitnem i właściwie po 2 dniach nie było śladu po pleśniawkach. Ale u mnie chyba przerzuciły się na brodawki i sutki, bo mam takie charakterystycznie białe i bardzo pękające okolice sutków. Kiedy mały miał smarowana buzię to lek przenosił się na piersi, ale od kilku dni nie mogę sobie poradzić z problemem. Nie wiem czy mogę same piersi posmarować aphtinem, octenisept tego nie leczy a co najgorsze syn nadal jest bardzo piersiowy i karmie go kilka razy na dobę co powoduje dodatkowe podrażnienie piersi. Oczywiście umówię się na kontrolę u lekarza, ale już i tak zmarnowałam weekend a kolejki są więc liczę na skarbnicę wiedzy. Czy m to wyleczyć? Bo boli jak diabli. Dodam, że po karmieniu synkowi nic się nie dzieje i w jamie ustnej nic mu się nie odnawia. Problem dotyczy tylko moich piersi.

2015-07-06 14:46

Jejku dzięki! Czyli clotrimazol można bezpiecznie? Na dół też? Super wiadomość !!!!

2015-07-06 14:18

Zosia kup clotrimazol w aptece bez recepty i smaruj, a przed karmieniem zmyj z skutków. www.lovi.pl/pl/forum/2/4826/1 tu dziewczyna miała podobny problem. Życzę zdrówka!