Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zasady forum (35 Wątki)

Propozycje i błędy na forum

Data utworzenia : 2013-01-17 11:29 | Ostatni komentarz 2022-01-22 22:38

P.Janik

87294 Odsłony
1319 Komentarze

Ułatwimy pracę moderatorom. Piszcie tutaj propozycje, zauważone błędy, powtarzające się posty. To od nas przecież zależy jak to wszystko będzie wyglądać.

2013-11-08 09:17

SamantKa - widzieliśmy je i postanowiliśmy zostawić. W Próbki, próbeczki są informacje - co i gdzie można dostać do wypróbowania a w Próbki, gratisy, testery - LUBICIE? - wymieniacie się spostrzeżeniami na temat testowania

2013-11-07 15:02

Witam! Na forum pojawił się wątek możliwy do połączenia: http://lovi.pl/pl/forum/1/1611 i http://lovi.pl/pl/forum/15/596 Pozdrawiam ; )

2013-11-05 14:15

Odpowiem Ci Moniko z jakiego powodu. Ja do ginekologa np. mam aż 30 km - z małym dzieckiem podróż komunikacją dla mnie nie jest przyjemnością tylko po to, aby się o coś zapytać. Mieszkam na wsi. Pediatra jest od poniedziałku do czwartku po 2-3 godziny dziennie (wliczając w godziny przyjęć również szczepienia). Jest czterech różnych lekarzy. Lekarka rodzinna właśnie poszła na zwolnienie, bo jest w ciąży i zostali sami interniści. Aby się zarejestrować przez telefon muszę na nim wisieć od 7.30, gdzie najczęściej dodzwaniam się po 8 i nie ma już wolnych miejsc. Rejestracja w przychodni jest od tej samej godziny ale nie wyobrażam sobie stać w ogroooomnej kolejce z chorym dzieckiem i cofać się jeszcze później do domu, bo wizyta jest np. na 18. Gdy zjawiam się tak jak piszesz z dzieckiem na ręku starają się mnie za wszelką cenę spławić a gdy Mały miał gorączkę musiałam błagać, by mnie lekarka przyjęła. Nie mam możliwości, gdy mnie coś nurtuje zapytać lekarza przez telefon, bo on naprawdę nie ma czasu. Przydałby się na forum lekarz pediatra, aby chociaż wypowiedział się na tematy dotyczące zdrowia, służył radą, pomógł tyle ile ma możliwość. Ja tak właściwie nie rozumiem po co jest Ci lekarz alergolog, bo tak jak wcześniej pisałaś o pediatrze, porada nie jest wstanie zastąpić wizyty jeżeli się coś dzieje a alergolog w żaden sposób nie jest wstanie pomóc Ci na odległość, ponieważ podstawą w tej specjalizacji są badania pacjenta. Ja potrzebuję zwykłego pediatry a Ty specjalisty alergologa - są to tylko sugestie co do zmian na forum, więc Redakcja dalej zadecyduje co z nimi zrobić.. I takie jest moje zdanie.

2013-10-22 21:35

SamantKa, już chyba pisałaś o tym wcześniej, prawda?, by pojawił się ekspert. Powiem szczerze, że nie rozumiem po co. Na forum są eksperci o takich niestandardowych specjalizacjach, gdzie w przychodni, takie pospolitej, nie uświadczysz np. neurologopedy. A lekarzem pediatrą(choć my mamy zwykła rodzinna, wybór świadomy) jest objęte każde jedno dziecko, i w przypadku jakiejkolwiek wątpliwości idziesz do lekarza, albo dzwonisz. I wiem co mówię, bo u mnie jest mega problem z rejestracją a nigdy sie nie zdażyło by z dzieckiem na ręku mnie odesłano. Takie małe dziecko musi zostać osłuchane i dokładnie obejrzane, tu porada nie zastąpi wizyty u lekarza czy nie pokieruje leczenia na odległość. I nie rozwieje wątpliwości tylko może je nasilić. I To samo się tyczy ginekologa, będąc w ciąży minimum raz w miesiącu, jak się nic nie dzieje, masz wizytę, jak cokolwiek Cię niepokoi idziesz do lekarza albo obierasz kierunek na izbę przjęć ginekologiczną. Nie widzę w jakim celu na forum miałby być ekspert specjalizacji do którego każdy ma dostęp. Inną kwestią jest np. dietetyk czy alergolog. Lekarz, do którego czekasz kilka miesięcy na wizytę, a oczekując na nią chcesz zasięgnąc porady. Takie jest moje zdanie.

2013-10-22 20:39

I niestety drugi dnia dzisiejszego mój zdublowany wątek --> http://lovi.pl/pl/forum/7/1541. Tak jak napisałam w wątku, szwankuje mi wyszukiwarka.. Dziękuję za odpowiedź - czekam z niecierpliwością na efekty; )

2013-10-22 18:16

SamantKo - dziękujemy za wskazanie, wątek usunęliśmy. A co do powyższego pytania, to wzięliśmy pod uwagę zgłaszane przez Was potrzeby i pracujemy nad tym :) Wkrótce będą tego efekty.

2013-10-22 16:53

Proszę o usunięcie mojego wątku --> http://lovi.pl/pl/forum/13/1543, niestety wyszukiwarka takowego nie znalazła, dopiero ja po przejrzeniu sekcji...

2013-10-22 12:12

Czy jest w przyszłości możliwość, aby grono ekspertów się poszerzyło? Już gdzieś napomniany został ginekolog a mi brakuje pediatry - na forum są położne i służą radą ale czasem przydałaby się jeszcze ktoś do pomocy i rozwiania wątpliwości..