Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1593 Wątki)

Przepiśnik

Data utworzenia : 2016-11-17 14:12 | Ostatni komentarz 2022-01-07 21:08

Konto usunięte

28072 Odsłony
1330 Komentarze

Będziemy tu dodawać przepisy na ciasta, muffinki, obiady, co tylko chcecie! :) ----- Tutaj drogie mamy inspirujemy się nawzajem, propozycjami prostymi, wytrawnymi lub po prostu improwizacjami obiadowymi - dlatego że nie ma nic gorszego od stania przed otwartą lodówką z myślą "co ja mam ugotować jak wszystko już było?" ;) ----- Szukam wypróbowanego przepisu na flaki wołowe, wołowo-wieprzowe. Jeżeli macie sprawdzone przez was to podrzućcie.

2014-01-14 18:23

ohohoh :D Takich to moje oczy nie widziały ! :D Jesli moge byyc szczera to nie lubie smaku smalcu ... czy oliwa wchodzi w gre ? Albo jakas margaryna do smazenia ? :)

2014-01-14 18:14

Gołąbki: - pół kapusty pekińskiej posiekać - mięsko zmielić doprawić - dodać torebkę ryżu surowego - wszystko razem zmieszać, doprawić solą, pieprzem, papryką - formować kulki wielkości piłki do tenisa, podsmażyć z każdej strony na smalcu (olej psuje smak w tym wypadku), zalać wszystko wodą z rozcieńczonym koncentratem pomidorowym, dusić około 2 godzin, na koniec można dodać mąki, żeby sos był gęstszy proszę, najlepsze gołąbki ever :D

2014-01-14 18:14

Monika1993: To żaden wstyd :) Ja jedynie pomagałam w ich robieniu, jednak, gdybym sama od podstaw miała je zrobić, musiałabym ciągle wydzwaniać do mamy :P My byłyśmy dziś u babci, a tam pomidorowa.

2014-01-14 18:09

ale bym gołąbki zjadła !! Macie moze jakies fajne przepisy ? Wstyd sie przyznac ale nigdy nie robilam ich sama , zawsze mama :)

2014-01-14 08:31

Karczek duszony z warzywami. I na deser wczorajsze ciasteczka.

2014-01-13 16:32

Monika: Carbonara też bardzo lubię, ale zamiast makaronu spaghetti dodaję penne i jest super :) Dziś akurat bolognese ;)

2014-01-13 15:33

Takie przepis prosty ze skłądnikami ktore zazwyczaj mamy w domku :) 1 pierś z kurczaka 3 plasterki szynki gotowanej 10 g sera żółtego garść bazylii 1 ząbek czosnku 1 łyżka bułki tartej sól,pieprz olej Wszystko pokroic w drobna kostke , piers przez maszynke albo po prostu drobno posiekac , dodac jajko , bulke i doprawic , formowac kotleciki i smazyc na zloto :)

2014-01-13 15:30

maalgorzataa spaghetti carbonara wchodzi w gre ? :D Kooochałam sie zawsze w tym daniu ( spaghetti tradycyjnym ) i jakos odwagi nie mam na zrobienie carbonara , jadłaś ? Kiedys robilismy tylko z mieskiej mielonym ...od jakiegos czasu dodaje filet z kurczaczka albo indyka , pychota :)