Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1593 Wątki)

Przepiśnik

Data utworzenia : 2016-11-17 14:12 | Ostatni komentarz 2022-01-07 21:08

Konto usunięte

28092 Odsłony
1330 Komentarze

Będziemy tu dodawać przepisy na ciasta, muffinki, obiady, co tylko chcecie! :) ----- Tutaj drogie mamy inspirujemy się nawzajem, propozycjami prostymi, wytrawnymi lub po prostu improwizacjami obiadowymi - dlatego że nie ma nic gorszego od stania przed otwartą lodówką z myślą "co ja mam ugotować jak wszystko już było?" ;) ----- Szukam wypróbowanego przepisu na flaki wołowe, wołowo-wieprzowe. Jeżeli macie sprawdzone przez was to podrzućcie.

2014-01-23 19:28

u nas były kopytka i zupa brokulowa :-)

2014-01-23 14:47

ja kiedys widziałam ogorkowa z makaronem :D Ale my jemy z ziemniaczkami :) Dzis krem z pomidorów z kluseczkami :)

2014-01-23 12:55

Na pewno posmakuje :) Nie da się od razu polubić wszystkiego. A z tymi regionami tak już jest. U nas ogórkową je się z ziemniakami pokrojonymi w kostkę, a są rejony gdzie je się z ryżem.

2014-01-23 12:53

Silje, widzisz to zalezy od regionow Polski, hehe u nas w rodzinie zawsze jedlismy jeczmienna, bo taka lubieli rodzice wiec ja tez;) a meza rodzina je gryczana i ja odkad zamieszkam z mezem jem gryczana i ja polubialam a coreczak ja narazie przekonala sie tylko do jeczmiennej, probowlam gryczana ale nia plula ;) wiec lepsza jeczmienna niz nic ( w koncu tyez jest zdrowa) ale beda probowac jeszcze , moze kiedys jej posmakuje, w sumie za pierwszym podejsciem z jeczmienna kiedys tez sie nie udalo , a teraz tak jje zasmakowala ze je az za duze ilosci tego;)hehe

2014-01-23 12:41

Gwiazdka kasza gryczana jest o niebo lepsza. U nas jęczmienną jedzą psy. Kiedyś, pamiętam, jechaliśmy do teściowej, a ona mi przez telefon mówi, że na obiad kasza z gulaszem. Więc ja cała szczęśliwa, przyjeżdżamy a tam białe mięso i kasza jęczmienna.... Jak wracaliśmy to zjadłam hot-doga na Orlenie. A teściowa była niepocieszona, bo u nich kasza z gulaszem wygląda zupełnie inaczej niż u nas, no i nie udało się zrobić mi przyjemności.

2014-01-23 12:34

Silje moja córeczka uwielbiała swego czasu zupę ogórkową :) Dziś u nas grochowa, córeczka też ja lubi, mam nadzieje ze zje ja z checia. Ostatnio corka polubiala kasze z sosem, narazie je jeczmienna z sosem takim miesnym (gulaszem), ale sprobuje ja przekonac do gryczanej, bo zdrowsza, Mieszam jej kasze z sosem ze sosu jest duzo i nie jest takie suche tylko prawie jak zupa, i corka zajada az uszy sie trzesa,

2014-01-23 12:11

A dzisiaj robię ogórkową :) Chodzi za mną od kilku dni :)

2014-01-23 10:43

Gulasz,kasza,ogórek na życzenie męża:)