Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1595 Wątki)

Przepiśnik

Data utworzenia : 2016-11-17 14:12 | Ostatni komentarz 2022-01-07 21:08

Konto usunięte

28113 Odsłony
1330 Komentarze

Będziemy tu dodawać przepisy na ciasta, muffinki, obiady, co tylko chcecie! :) ----- Tutaj drogie mamy inspirujemy się nawzajem, propozycjami prostymi, wytrawnymi lub po prostu improwizacjami obiadowymi - dlatego że nie ma nic gorszego od stania przed otwartą lodówką z myślą "co ja mam ugotować jak wszystko już było?" ;) ----- Szukam wypróbowanego przepisu na flaki wołowe, wołowo-wieprzowe. Jeżeli macie sprawdzone przez was to podrzućcie.

2014-02-07 10:45

Silje także nie lubię śmietany i mąki w zupie bo uważam, że zmieniają smak potrawy i kolor.

2014-02-07 10:40

Jedna pałka starczy, spokojnie. Dodasz seler, pietruszkę, cebulę (jak na rosół) i będzie cacy. W ogóle często tak jest, że to co same gotujemy nam nie smakuje :) Moja ogórkowa ma dużo kiszonych ogórków zawsze, jest mocno kwaśna i nigdy, przenigdy i nawet pod karą śmierci nie używam do zup zabielaczy typu śmietana. Bo psują jej smak.

2014-02-07 10:21

a u nas dziś pierogi pół na pół....trochę ruskich (moich ulubionych) i trochę z serem. dostałam z sprawdzonego źródła swojski serek aż dwa kilo i mam w planach zrobić serniczek

2014-02-07 09:35

Kostki w domu nie mamy i miec nie bedziemy :D Sijle no wlasnie tak robie i za kazdym razem słysze ze dobra ale moim zdaniem " dupy nie urywa " :D Nie lubie swojej ogórkowej ... Dzis lece własnie po mieszanke hortex i gotuuje ogórkową !! :D , mam jedna pałke indyka starczy ?

2014-02-06 22:18

Nie umiesz? To ja cie naucze. Mozesz gupic gotowa z Hortexu, tylko ja się robi niby na kostce, ale lepiej jak masz rosół zwykły. A jak chcesz zrobić ogórkową sama to tak: - kiszone ogorki starte na tarce - jedna srednia marchewka tez starta na tych samych oczkach co ogorki - zeberka -czosnek, pietruszki troche i koperek moze byc tez Gotujesz wywar na zeberkach od razu z ziemniakami i marchewka oraz czosnkiem i pietruszka, jak sie to ladnie zagotuje a ziemniaki zmiekna bardzo to dodajesz starte ogorki, przegotujesz i juz. Mozesz tez dodac lisc laurowy i ziele angielskie. Wersja uproszczona: dwie kostki rosolowe, ziemniaki i marchewke zagotowac, po zagotowaniu dodac ogorki.

2014-02-06 22:11

oszalałam :D Jesli dobre to juz w ogole w szoku jestem :D Szym uwielbia ogórkowa a ja jej robic nie umiem , moze jutro sie skusze i kupie w drodze powrotnej z przychodni :D Co do tego kupic :D?

2014-02-06 15:28

Są i to do tego kiszone :D też byłam zaskoczona :D

2014-02-06 15:14

juz kilka razy mnie kusiło aby wziac .. ale po tej buraczkowej miałam obrzudzenie . A ogórki tam sa chociaz :D ??