Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22880 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-12-27 17:27

Pamela może przeczekaj i wróci do normy, dla niej ten pobyt to pewnie też był stres. Najważniejsze, że macie to za sobą i wiesz na czym stoisz. Oby było już tylko lepiej

2016-12-27 15:48

Pamela dobrze, że wyniki wyszły dobre. Zmiana torbielowata mam nadzieję, że się wchłonie i nie będzie konieczny zabieg. A jeśli kupka już zrobiła się normalna to przypuszczam, że Zuzia przyzwyczaiła się do mleka. Życzę zdrówka dla Was :) .

2016-12-27 14:34

Hej dziewczyny dopiero znalazlam troche czasu. Po szpitalu wyniki ok. Sprawy neurologiczne sa wporzadku jedynie mamy zalecenie dla swietego spokoju jeszcze konsultacje z kardiologiem dzieciecym. Z sutkiem sytuacja wyglada tak ze jest to zmiana o charakterze torbielowym i poprostu musi sie wchlonac a jezeli nie to bedziemy usuwac. Ale za to teraz moja coreczka po szpitalu zrobila sie nieznosna. Nauczyla sie ze jestem przy niej 24h na dobe i w domu tragedia:( pierwszy dzien swiat byl traviczny mala tak meczyl brzuszek ze masakra. Nie mogla puscic baczkow ani kupki zrobic co skutkowalo ciaglym placzem i przymusem noszenia na rekach:(. Ahh no coz tak to jest z tymi naszymi dzieciaczkami. Jedyny plus to malej polepszyla sie kupka bez zadnych specyfikow. Robi ladna zolciutka a przedtem zielonkawa ze sluzem nie wiem czy to poprostu mala przyzwyczaila sie do mleka .

2016-12-15 22:19

Pamela, bardzo Ci współczuje na pewno kosztuje Cię to wiele nerwów i stresów. Najważniejsze, że jesteście pod opieką specjalistów. Monitor oddechu mimo, że mój Mały nie ma bezdechów ale dla własnego spokoju. Ale szczerze polecam Ci te małe urządzenie. Mój kuzyn miał takie bezdechy i nie zapomnę jak byłam u nich na wakacjach i widziałam jak on nie może złapać powietrza. A, że było to dobrych kilka lat temu nikt nawet nie słyszał o takim monitorze. W waszym przypadku dobrze, że mała sama łapie oddech i tak jak napisała Grimper jak po tym płacze, to dobrze bo w czasie płaczu lepiej się dotlenia. Jeśli chodzi o ropnie zdarzają się dość często niestety. Daj znać jak po badaniach.

2016-12-15 21:10

Pamela, mojej sasiadki synek(5miesięcy) ostatnio mial takie ataki bezdechu. Leżał na łóżku i nagle sinial bo nie mógł powietrza złapać. Raz przylecieli z nim do nas bo nie wiedzieli co robić. Za każdym razem wzywali karetke, dopiero za trzecim razem zabrali go na szpital. Na poczatku mysleli, ze to bezdech. Zobili badania neurologiczne pod kątem padaczki, bo podejrzewali ze to jest przyczyna, na szczescie wykluczyli. Sąsiadka poszukala lekarza prywatnie we Wrocławiu, ktory zalecil dodatkowe badania. Okazalo sie, ze to przez refluks. Zmienili mu mleko, dodaja zageszczacz, dodatkowo jakas dieta bananowa i jak ręka odjąć. Nie ma żadnych atakow. Przy okazji wyszlo tez ze ma napięcie miesniowe i ma rehabilitacje. Mam nadzieje, ze u Was tez bedzie wszystko dobrze. Tego Wam zycze. Powodzenia, Trzymajcie sie!

2016-12-15 09:05

Aha Pamela, to u mojej jeszcze trzyma się obrzęk piersi i właśnie z powodu hormonów tak mówiła położna. Re bezdechy to potrafią wystarczyć, oby to urządzenie Cię uspokoiło. Daj znać jak po dzisiejszych badaniach.

2016-12-15 00:28

O takich ropieniach słyszałam, że zdazaja się dość często. Ale te bezdechy to potrafią człowieka wystraszyc, chyba nie zmruzylabym oka. Dobrze, że jest takie urządzenie, i że trafilyscie pod opiekę lekarzy. Trzymaj się, najważniejsze ze mała sama potrafi odzyskać oddech, a jak placze po tym, to lepiej się dotleni. Daj znać co wyszło po badaniach.

2016-12-14 22:39

Silver ropien jiby od hormonow i sie moze jakis stan zapalny zrobil. Pisalam kiedys ze mala budzi sie i oddechu nie moze zlapac po czym placze. Dzisiaj lekarz stwierdzil ze to bezdechy. Kurcze nue mam monitora oddechu po dzisiejzej akcji zamowilam juz. Jutro bedzie miec badania neurologiczne i usg tego sutka. Narazie smaruja mascia i daja antybiotyk.