Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Grypa 2025

Data utworzenia : 2025-01-09 20:59 | Ostatni komentarz 2025-01-10 06:17

Inka404

32 Odsłony
10 Komentarze

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was w tym sezonie przechodziła już grypę lub coś podobnego?

Ja od zeszłego czwartku leżę w łóżku, goraczka do 39stopni, dreszcze, poty, od wczoraj też okropny kaszel i mega, mega oslabienie.. Ledwo udało mi się dojechać do przychodni.. Z łazienki wracam zlana potem, na ostatnich nogach.. Pierwszy raz spotkało mnie coś takiego, co trwa tak długo. Dostałam jakies syropki i neosine i mam lezec. Od tygodnia jest u mnie moja mama bo ja leżę zamknięta w sypialni.. Ktoś też tak miał? Czy coś jest nie tak? To już 7my dzień mija, a poprawa taka, że dziś mam 38 stopni, reszta bez zmian:(.. Dziś już miałam takiego doła, że się popłakałam.. 

2025-01-10 06:17

No w tym sezonie we wrześniu miałam zapalenie płuc. Ponad miesiąc leczenia - osłabienie takie ,że ciężko było wstać. Do tego gorączka , zmiany na płucach. Do tego doszły zatoki ,więc na koniec zakończyło się sterydem ( bo mam alergiczny nieżyt nosa ,więc bez tego się nie obyło bo już miałam uszy zatkane. 

Leki tylko takie ,które można przy karmieniu ( zjadłam całe 4 antybiotyki jedne po drugim) ,bo córka za nic nie chciała mleka modyfikowanego chociaż próbowałam zarówno zmieniać mleka jak i butelki. 

Za to pamiętam jak jeszcze przed ciążą chora byłam cały sezon ( w każdym miesiącu od września do samego lutego łapało mnie choròbsko - tak wtedy już też się popłakałam z bezradności).

Życzę Ci zdrówka :*

2025-01-10 03:42

U nas na szczęście na razie nie bylo

2025-01-09 23:23

Mój 6 miesięczny teraz trzy dni gorączka ponad 39 , zero innych objawów 

myślę że to trzydniówka bo na koniec wysypany jak muchomorek . Ależ przydałoby się żeby na dworze porządnie przymroziło to może te choroby trochę mniej atakowały 

2025-01-09 22:10

W grudniu na tydzień przed świętami w przedszkolu syna grypa Typu A. Najpierw wymioty,później wysoka goraczka. Wymiotło prawie wszystkich z całego przedszkola. Syn wymiotował mi w sobotę dwa razy a w ndz miał stan podgoraczkowy ( ja daje lek jak ma powyżej 38) więc zostawiłam go na pon i wt w domu. Mieliśmy iść do lekarza ale okazało się że już w pon temperatury nie miał. Obserwacyjnie zostawiłam na wt. W środę poszedł do przedszkola to z jego grupy z 12 dzieciaków był on i kolezanka. Połączyli trzy grupy w jedną. 

Co lepsze, potem złapał mąż i umierał. Pił aspirynę. Po świętach wzięło mnie i myślę że oboje przeszliśmy to znacznie gorzej niż starszak. Młody za to nie złapał nic. Czy to była u nas grypa to trudno powiedzieć bo teraz tyle tych chorób i mutacji że nawet te testy nie wykrywają 

2025-01-09 21:45

Inka wygrzewaj się  , nie rob przeciągów na siebie, wylecz to ustrojstwo ,  pij wode niegazowaną, pij Też elektrolity. Neosine jest bardzo dobre i Ci pomoże. To że masz ciągle temp to jest dobre bo organizm walczy z infekcją. 

Moi wujkowie z niewyleczonej choroby dostali paraliżu twarzy i rehabilitację musieli mieć :( 

Dobrze, że Twoja mama przyjechała z pomocą,  przy malutkim dziecku to bardzo duże odciążenie. Jesteś wymordowana bezsilnością i złym stanem zdrowia więc się popłakałaś, wcale się nie dziwię - masz tez dwójkę dzieci i jest Ci Też pewno źle, że nie możesz się nimi zajmować,  ale pamiętaj, Twoja mama Przyjechała żeby Ci pomóc i dziewczynki źle nie mają, a Ty się kuruj �

2025-01-09 21:16

Kargaw miałam robiony test w przychodni i całe Combo wyszło ujemne.. Lekarz stwierdził, że albo mam całkiem innego wirusa albo test jest zrobiony za późno, bo coś muszę mieć skoro ledwo stoję na nogach..

Martwi mnie, że to tak długo. Rozumiem 3-4 dni ale bite 7 dni takiego mega odcięcia to długo;(.

MamaKinga kiedyś słyszałam o tym majeranku, dzięki za przypomnienie:*

2025-01-09 21:10

Zdróweczka Inka!!!!

2025-01-09 21:10

U nas na razie wszyscy cali. Podziebieni byliśmy w czasie świąt. Nas szczęście pominęło póki co