Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1589 Wątki)

zupełnie niedzieciowo.

Data utworzenia : 2016-07-04 21:38 | Ostatni komentarz 2016-07-15 10:56

Karolina. W

1912 Odsłony
21 Komentarze

nie mam z kim o tym pogadać więc pisze tu. :( ostatnio znów słabszy okres :( czy to że jestem matką oznacza ze jestem gorsza ? czy to że nie stać mnie na markowe buty i ubrania oznacza że jestem gorsza ? czy to że nie mam kasy na co miesięczne wyjazdy oznaczy że jestem gorsza ?! czy to wszystko oznacza że jestem gorsza od innych , że nie musze być szanowana ? dziękuję. pozdrawiam :(

2016-07-05 13:10

Karolina nie przejmuj się opinią innych. Inni ludzie potrafią być okropni i jeśli takich masz w swoim otoczeniu nie zasługują na miano Twoich znajomych. Tak jak napisała Bławatkowa najlepiej ich zmień, Ja się nie przejmuje co myślą o mnie inni ponieważ ludzie mają to do siebie, że komentują bez wyraźnego powodu, mówią żeby mówić, ale co mnie to interesuje. Taka już jest ich natura, której się nie zmieni. Znajomi powinni nie zwracać uwagi na status materialny ale na człowieka. Często ludzie komentują z zupełnej zazdrości. Może Twoje dzieci nie chodzą w markowych ubraniach, nie jeżdżą na częste wyjazdy nie oznacza, że jesteś złą mamą. Dla swoich dzieci zapewniam Cię, że jesteś idealna i nie zamieniły by swojej mamy (Ciebie) na nikogo innego. Dla dziecka nie liczy się ubrania tylko miłość i ciepło, to że mają mamę i jeśli będą starsze żeby miały taki dobry kontakt z Tobą, żeby przyszły do Ciebie z każdą troską i zmartwieniem, prosić Cię o radę itd. Ważne jest być a nie mieć. A znajomi być może zazdroszczą Ci właśnie tego, że jesteś cudowną mamą widząc jak opiekujesz się dziećmi. U mnie w domu nie brakowało pieniędzy ale zawsze byłam czysta, miałam w co się ubrać i nigdy mi nie brakowało markowej metki na ubraniu. Cieszyłam się, że rodzice mają dla mnie czas, mogę do nich przyjść przytulić się i porozmawiać. Przecież w życiu liczy się właśnie to! Co z tego, że niektórzy mają markowe ubrania, najlepszej jakości i najmodniejsze gadżety skoro nie mają najcenniejszego rodziny! Prawdziwej czyli dopełnienia jakim są dzieci.

2016-07-04 23:35

Tak jak napisala Blawatkowa czas zmienic znajomych. Nie powinnas patrzec na opinie innych tylko zyc swoim zyciem. Z partnerem porozmawiaj powaznie powiedz co czujesz itd.

2016-07-04 23:18

Karolina.W, kiedyś pewna mądra osoba mi powiedziała, że "jeżeli źle czujesz się w towarzystwie swoich znajomych to pora ich zmienić". Jest w tym sporo racji. Nie można żyć dla innych ludzi, przejmować się ich opinią. Muszę przyznać, że kiedyś trochę przywiązywałam wagę do tego co mówią o mnie inni ludzie. Teraz zupełnie mnie to nie interesuje! Nikt nie ma prawa mówić mi jak mam ubierać swoje dzieci, jak mam żyć, itp. Nie to jest w życiu najważniejsze! Będziemy starać się z Mężem dużo tłumaczyć synom, że nie można mieć wszystkiego. Nie rozumiem tłumaczenia mojego szwagra, który czasem mówi: "Mój syn musi mieć nowy rower/tablet/telefon bo Jego koledzy mają i nie może od nich odstawać". Moje koleżanki miały super nowoczesne sprzęty, ale nigdy im tego nie zazdrościłam. Byłam tak wychowana i nie mam o to żalu do rodziców. Jestem wdzięczna bo nadal potrafię cieszyć się z każdej najmniejszej rzeczy :) Karolina, nie przejmuj się głupimi komentarzami i pokaż swoją wartość w inny sposób :)

2016-07-04 22:19

wiesz, to nawet nie chodzi o to że ja do siebie mam wyrzuty tylko znajomi tak na to patrzą. a to strasznie boli ! dobija do tego jeszcze brak pomocy ze strony partnera ; / a takie rzeczy bolą niestety ;/ :(

2016-07-04 21:43

Karolino skad w Tobie takie wyrzuty do samej siebie? To ze dziecko nie jest ubrane markowo czy nie wyjezdza co miesiac gdzies to nie znaczy ze jestes zla matka... Wazne by w domu bylo co zjesc dzieci chodzily czyste i najedzone. Ja w swoim dziecinstwie tez nie mialam markowych ubran czy wyjazdow co mies a wyroslam na normalna osobe bez nalogow itd. Ludzie w zyciu maja rozne sytuacje. Nie trzeba sie zalamywac tylko cieszyc tym co mamy co zycie nam daje...