Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1589 Wątki)

testy Genetyczne

Data utworzenia : 2016-06-30 16:16 | Ostatni komentarz 2016-10-07 11:39

0202oliwcia

3160 Odsłony
50 Komentarze

Hej kobitki jak wiecie czeka mnie długa przeprawa przez badania itd itd czy któraś z Was miała może robione takie testy jak to wyglądało i w ogóle??

2016-07-01 08:20

Powiem tak w pierwszej kolejności mam zalecone inne badania a dopiero kolejne genetyczne więc zrobię tamte i będę myślała dalej mam nadzieje że i bez tego się obejdzie..... Wczoraj dzwoniłam do laboratorium do nas te trzy badania co mam do zrobienia miedzy innymi antykoagulant tocznia będzie mnie kosztował 500 zł a gdzie tu jeszcze badania genetyczne no ale cóż czego się nie robi dla dzieci naszych :-)

2016-06-30 19:51

Niestety byłam w podobnej sytuacji jak Ty.Zdecydowałam,że zrobię te badania,aby być przekonana,że wszystko ze mną i z moim mężem jest w porządku.Nie chciałam już zachodzić w ciąże dopóki się nie przebadam. Po pierwsze to wybrałam odpowiedniego lekarza,który zajmuje się takimi trudnymi przypadkami,a nie tylko prowadzeniem bezproblemowej ciąży. Badanie genetyczne polegało na tym,że pobrano mężowi i mnie krew.Próbki wysłano do Centrum genetyki medycznej Genesis.Po miesiącu otrzymałam wynik badania cytogenetycznego-ocena kariotypu-tak jest napisane . Koszt tego badania ok.1000 zł. Musisz poszukać odpowiedniego lekarza i to on zleci Ci konkretne badania.Może te genetyczne nie będą potrzebne.