Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22868 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2017-02-14 19:27

To jest sala ogolnie weselna i tam juz jest w cenie jedzenie i kelnerki. Takze to mam na spokojnie tylko placki i tort. Moja nie ma jeszcze zabka ale ma biale dziaselko i mysle ze moze juz powoli cos sie szykuje ale jak to z zabkami moga wychodzic nawet 3 miesiace:)) a Twoja ile ma?

2017-02-14 19:24

Przynajmniej salę masz z głowy:) a macie z kucharka czy w lokalu? U nas z kucharka i było dużo pracy... na nic czasu nie miałam i rodzina nie była taka chętna do pomocy... swojemu dziecku tego nie zafunduje. Masz rację na wszystko przyjdzie pora:) moja też wkłada ale swoje ręce:) u twojej jest już jakiś ząbek:)

2017-02-13 10:36

Silver. Sama wszystko organizuje. Sala juz udekorowana bedzie kosciol tez:)) makijaz fryzura to mam juz umowione:)) Oj moja tez gada jak najeta... teraz wszystko wklada do buzi. Moja tez nie przekreca sie z brzuszka na plecy i na odwrot- ma czas:))

2017-02-12 23:55

Pamela a jakiej sukni poszukujesz? Zajrzyj na stronę ślub na głowie na FB są tam fajne ogłoszenia. Nowa suknia prawda dużo kosztuje, sama też kupowałam ale nie żałuję i chcę ją też sprzedać. Natomiast po kimś ciężko znaleźć fajną, sama szukałam ale niestety nic mi się nie podobało:/ a z przygotowań masz najważniejsze, a dekoratorke też zamawiasz? Powiem Ci żebyś wszystko wcześniej zaplanowała co o jakiej godzinie. Masz już umowiona wizytę u fryzjerki czy makijazystki? Zamów sobie odpowiednio wcześniej żebyś nie martwila się czasem bo ja wszystko na ostatnią chwilę i przez opóźnienia innych osób nie było czasu na poprawki... nie da się nic przewidzieć:/ Twoja córeczka rzeczywiście narwana skoro chce już siadać:) moja jeszcze nie potrafi obrócić z brzuszka na plecy. Za to już fajnie mówi po swojemu i ma mega siłę:) Również nie miałam łatwej ciąży i mimo to chciałabym znów poczuć te bardziej łagodne kopniaczki:)

2017-02-12 09:01

Z przygotowaniami to mamy tylko sale zespol oraz kamerzyste i fotografa a reszte to juz powolutku:) z suknia problem bo nie chce kupowac nowej ze wzgledu na koszty a trudno dostac ladna po kims:/... Ja Wam powiem ze moja tez narwana jest strasznie. Ma 4 miesiace a juz od 3go rwie sie do siadania... Gimper zebys wiedziala ona ciagle sie smieje i guga sobie:)) A mi brakuje tego brzuszka ten niewiadomej jak bedzie wygladac dzieciatko ciaza dla mnie mimo naprawde wielu komplikacji byla dla mnie najcudowniejszym uczuciem ale to nic w porownaniu z macierzynstwem;)) moja tez w brzuszku to break dance tanczyla hehe :)

2017-02-12 00:14

Pamela super, wrzesień to świetny miesiąc, bo zwykle pogoda jest w sam raz. Ale Twoja Zuzia jest rozesmiana, to chyba cecha tego imienia, moja też śmieje się dużo czesciej niż siostra w jej wieku. Mi brzucha zdecydowanie nie brakuje, ruchów w sumie też nie. Brzuch miałam ogromny, musiałam leżeć, a mała uprawiala w nim karate. Rodzina śmieje się, że już wtedy chciała chodzic. Narwana jest strasznie, jeszcze nie ma 8 m-cy, a chodzi przy meblach i coraz częściej puszcza się, wytrzymujac kilka sekund. No chyba że tych pierwszych, delikatnych. To uczucie skrzydełek motyla było cudowne.

2017-02-11 22:43

Pamela moja w przyszłym tygodniu kończy trzy miesiące:) Super że wszystko dobrze z córeczką po wprowadzeniu warzyw. Ja póki co karmię tylko piersią i pewnie jak skończy pół roku to też zacznę wprowadzać:) Super że bierzesz ślub i jak Ci idą przygotowania? Masz już suknię? Mi i mojemu też się nie spieszylo i wzięliśmy ślub po 11 latach:) A z tymi ruchami i brzuszkiem to też mi tego brakuje:)

2017-02-10 08:55

Monia najpierw daje sloiczki bo chce zobaczyc czy mala czegos nie toleruje a pozniej bede sama gotowac i mieszac skladniki.