Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1580 Wątki)

Pielęgnacja... auta

Data utworzenia : 2015-02-25 19:02 | Ostatni komentarz 2015-03-05 10:44

marysiak12

2132 Odsłony
12 Komentarze

Boję się, że moje nowe autko po zimie spędzonej na świeżym powietrzu "pod chmurką" może zacząć szybciej się psuć. Głównie chodzi mi o elementy podwozia. Czy oprócz dokładnego mycia w myjni, mogę coś jeszcze zrobić? Są jakieś kosmetyki, albo środki, które usuną dokładnie sól drogową z podwozia i kół? Nie ukrywam, że moje doświadczenie samochodowe nie jest duże, więc nawet nie wiem, jak doprowadzić moje auto do ładu po zimie. Pomożecie mi znaleźć jakieś sposoby? Chętnie posłucham rad bardziej doświadczonych koleżanek.

2015-02-25 21:25

Przede wszystkim dobrze umyc by wyplukac porzadnie sol. A potem tak jak dziewczyny napisaly konserwacja:) woskowaniekryje tylko drobne ryski i nadaje blask lakieru:)

2015-02-25 20:44

Dobre jest mycie auta i podwozia myjka ciśnieniowa i porzadne woskowanie oczywiście konserwacja podwozia tzw baranek

2015-02-25 20:42

Polecam Ci po zimie zakonserwować podwozie - najlepiej zlecić to firmie specjalizującej się w naprawach samochodów i będziesz mieć gwarancję że podwozie Twojego auta jest dobrze zabezpieczone na następny sezon. Podeślę Ci link do strony warsztatu samochodowego która w moim mieście za niewielkie pieniądze wykonuje bardzo dobrze taką konserwację abyś mogła sobie przeczytać o zaletach konserwacji podwozia. http://slusarczyk-auto.pl/oferta/konserwacja

2015-02-25 19:23

Doświadczenie przy autach to nie moja bajka musiała bym się swojego M zapytać :-) Ja ostatnio nawet przyrysowalam trochę auto