Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Wybór rodziców chrzestnych

Data utworzenia : 2014-01-14 14:25 | Ostatni komentarz 2022-12-12 22:38

kusia_ss

6789 Odsłony
51 Komentarze

Przed rodzicami chrzestnymi stoi odpowiedzialne zadanie - mają pomóc chrześniakowi wzrastać w nowym życiu, które rozpoczyna chrzest. Rodzice chrzestni mają do odegrania niezwykle ważną rolę. Nie tylko podczas ceremonii chrztu, ale przede wszystkim - w życiu dziecka. Będą dla niego drugimi „rodzicami”. Warto dobrze przemyśleć ich wybór.. Jak ich wybrać? Kiedy zacząć się nad tym zastanawiać? Czym się kierować przy wyborze rodziców chrzestnych? Wybierać kogoś z rodziny, czy ze znajomych? Kiedy poinformować przyszłych chrzestnych? Dziewczyny, napiszcie jakie są wasze doświadczenia.

2022-12-12 22:38

Nie brałam tego nigdy pod uwagę, ale dla chrzestnej to po prostu może być problematyczne (nudności, zle samopoczucie, opuchlizna, moze być zmęczona i senna itd) wiec raczej z tych względów nie wzięłabym ciężarnej na chrzestna :) 

ale to samo się mówi, ze świadkami na slubie powinni byc kawaler i panna, a u mnie świadek i świadkowa byli (są ;) )  osobami pozostającymi w związkach małżeńskich ;)

2022-12-11 16:41

Ja nie wieże w zabobony ale mojej córki chrzestna nie była w ciąży 

2022-12-11 16:24

ja słyszałam o tym i szczerze brałam pod uwagę przy wyborze Chrzestnych 

2022-12-11 15:08

Dziewczyny wierzycie w zabobony? Co myślicie i takim przesadzie , że matka chrzestna nie może być w ciąży? 

2022-01-22 22:27

Dobrze wybrać kogoś kto Jest blisko 

ani ja ani mój mąż nie mieliśmy szczescia co do chrzesnych nawet na nasze wesele nie przyjechali ... 

dlatego dla naszych dzieci chcemy lepiej 

teraz spodziewamy się drugiej córki i mamy dylemat czy wziasc siostre męża (16 lat) czy jakaś koleżankę ? 
czy wypada wziasc starszego wujka (30+) na chrzestnego ? 

Co jeśli naprawdę nie mamy nikogo innego z rodziny na tą role 😫

2022-01-22 22:23

Uważam że chrzestnymi powinny być właśnie bliskie nam osoby, które Nas w życiu nie zawiodły. Wtedy wiemy, że nasze dziecko będzie miało dobrych chrzestnych 

2022-01-21 21:45

Ja kierowałam się tym żebym miała z kimś dobry kontakt co z tego że np mamy rodzeństwo skoro wcale się do siebie nie odzywamy a np lepszy kontakt mamy z koleżanką która przychodzi interesuje się dzieckiem 

2014-01-31 14:49

No i mamy chrzestnych. Moja młodsza siostra (mega szczęśliwa) i kuzyn męża. Mam nadzieję, ze podobnie jak w przypadku starszej będziemy zadowoleni z wyboru.