Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Sześciolatki do szkoły ;(

Data utworzenia : 2013-11-09 16:05 | Ostatni komentarz 2022-11-02 20:41

mamabasia

3627 Odsłony
17 Komentarze

a jakie jest zdanie na ten temat, żeby dzieci sześcioletnie wysłać do szkoły, ja uważam że to jest za wcześniej dla dziecka, i żeby nie skracać dziecku dzieciństwa, szkoły są nie przygotowane na tak małe dzieci wybór powinien należeć do nas

2022-11-02 20:41

Ja to mojemu kupuje zawsze wszystko online w internecie np. na https://www.mmpartners.eu/

2015-04-25 06:14

Ja jeszcze się zastanowię. Na szczęście mam jeszcze ponad 6 lat do namysłu :). Tak czy siak uważam za niestosowne płacenie za negatywną opinię o nadawaniu się dziecka do szkoły. Ten przepis chyba stworzono specjalnie po to, żeby pieniądze od ludzi zdzierać.

2015-04-24 20:50

każdy ma takie prawo idziesz do poradni robisz dziecku badania z panią psycholog i ona wydaje opinię czy się dziecko nadaje czy nie, jeśli chcesz opinię na nie to jak to ładnie dyr naszej szkoły powiedział " opinię negatywną dostanie każde dziecko którego rodzice mają przy sobie 200zł w kopercie " . Ale ja teraz myślę po daniu mojego syna nowymi zasadami do szkoły że nie ma co robić dziecku krzywdy żeby chodziło do klasy z maluchami o rok młodszymi.

2015-04-18 11:38

Ja uważam, że dzieciom dzieciństwa odbierać się nie powinno. I tak mają go mało. Jeśli będę miała możliwość zadecydowania o tym, kiedy moje dziecko wyślę do szkoły, to zdecydowanie zrobię to dopiero, gdy osiągnie ono 7 r.ż.

2015-03-25 21:17

a jednak przeszło i nasze dzieci muszą iść do szkoły wcześniej. ja byłam przeciwna ale teraz jak we wrześniu mój syn ma iść do 1 klasy to jestem za. Mój syn dwa lata chodził do przedszkola i teraz chodzi do zerówki i sam nie może się już doczekać tej "dorosłości" w szkole..

2013-11-14 14:02

Podejrzewam, że nic z tego nie będzie. W sejmie głosowanie nad referendum było kilka dni temu i brakło 6 głosów, niestety. Więc na obecną chwilę referendum ws. sześciolatków nie będzie.

2013-11-14 13:41

Zobaczymy czy uda sie z tym referendum ... Jeszcze szansa jest

2013-11-14 09:21

Cyt Katarzynę "Nie chce sie tu wgłębiać w politykę ale wszyscysie z Kaczyńskiego śmiali a teraz plują sobie w twarz ze na Tuska głosowali" Dokładnie tak jest jak piszesz!!!!Też mam nadzieję,że to się zmieni choć pewnie moja Julia pójdzie do szkoły tak jak to teraz wymyślili,bo to za dwa lata:( Nie wyobrażam sobie tego...