Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1593 Wątki)

Jak szybko posprzątać mieszkanie?

Data utworzenia : 2018-01-17 12:43 | Ostatni komentarz 2020-03-20 15:11

N.Kwit

1684 Odsłony
41 Komentarze

mam ogromny syf w domu, chce się dziś z tym uporać, dajcie mi proszę rady jak to szybko zrobić. Mieszkanie jest dwupokojowe, plus kuchnia i łazienka. Będę cały dzień sama, chcę dziś to wszystko uporządkować, pytanie tylko jak? Okna myłam 2 tygodnie temu, więc dziś już nie muszę. Jakieś rady?

2020-03-20 15:11

My mamy taka beznadziejna podloge w nowym mieszkaniu że jak 2dni nie odkurze to jest dramat. Więc niestety co 2gi dzień lecę na szmacie. Całe szczęście nie jest to duże mieszkanie. 

2020-03-20 12:22

Mi też bardziej odpowiada schemat sprzątania raz w tygodniu. I jednak u mnie sprawdza się pomóc męża. Nawet stwierdzam , że jak on odkurza to robi to dokładniej. 

2020-03-20 11:01

Mi taki system odpowiadał że raz w tygodniu się robiło generalne porządki. Ale kiedy nie miało się dzieci. Bo jak się pracuje dzień w dzień to nie ma się chcecie codziennie czy nawet do drugi dzień sprzątać. Więc zostawia się na jeden konkretny dzień i sprząta się 

2020-03-20 09:56

Ja sobie nie wyobrażam odkurzać raz w tygodniu przy moim dziecku wszędzie zawsze coś się znajdzie . Tak naprawdę najlepiej jakbym odkurzala raz dziennie ale mi się nie chce i robię to co drugi dzień czasem na trzeci . Jednak w ciągu dnia zawsze coś sprzątam żeby w weekend nie mieć za dużo do sprzątania , bo też trzeba odpocząć . U mnie w domu rodzinnym sprzątalo się raz w tygodniu nie było dzieci , domek dużo się nosi itd i jak przychodziła sobota to trzeba było sprzątać cały dzień żeby ogarnąć wszystko więc taki system mi w ogóle nie odpowiada 

2020-03-19 21:14

A ja się nie trzymam sztywno, że sprzętem w pt lub sobotę. Sprzedam wtedy, kiedy mi to przeszkadza i kiedy mam na to czas.

2020-03-19 21:06

Adelka tak właśnie jest. Niby mąż pomaga bo dzieckiem się zajmuje a tak naprawdę nic nam to nie daje 

2020-03-19 14:57

Tez mam podonie. Jak jestesmy we dwie to jakis sprawniej to idzie. A jak jest mąż i mówię że idę sprzątać to  jak mu się nie chce mi pomagać to mówi "przestań. Chodź się przytulić " xD i bałagan jak byl tak jest

2020-03-19 10:31

aneczka jak jestem sama z córką w domu to mieszkanie jest posprzątane, obiad ugotowany i ogólnie mam masę czasu na wszystko. Jak pomaga mi mąż(siedzi z córka) to jest totalny chaos, a ja niewyrobiona z niczym , pracy nie ubywa :D �