Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Pierwsze spanie maluszka

Data utworzenia : 2018-05-05 13:42 | Ostatni komentarz 2018-05-15 13:56

Marta1984

3219 Odsłony
18 Komentarze

Dziewczyny podpowiedzcie. Muszę zorganizować miejsce do spania dla maluszka. Drugie łóżeczko nie wchodzi w grę, pokój dziecięcy pęka w szwach. Myślałam o koszu Mojżesza, kołysce, dostawce do łóżka. Jak córa będzie starsza to pewnie kupię piętrowe łóżko, a maluch przejdzie do dzidziusiowego. Na razie muszę znaleźć rozwiązanie na jakieś pół roku.

2018-05-15 13:56

Zobaczymy właśnie, mama mi opowiadała, że też tak spałyśmy z siostrą i się nie budziłyśmy nawzajem, tylko na początku, a potem przyzwyczajone. Podobnie u szwagierki od początku chłopcy w jednym pokoju.

Konto usunięte

2018-05-09 11:33

Niektórzy mają mocny sen i może dzieciakom to nie będzie przeszkadzać

2018-05-09 07:53

Marta różnie bywa, dzieciaki przyzwyczajają się też do siebie i może po pewnym czasie się okazać, że wcale nie będą się nawzajem tak budzić :)

2018-05-08 19:37

No tak, musisz sobie jakoś przemyśleć jak to rozwiązać :)

2018-05-08 12:28

Chyba tak muszę zrobić ale do brata do pokoju jej nie dam bo on wstaje wcześnie do przedszkola, a córa się budzi w nocy i skończy się tym, że będę jedno i drugie usypiać. A mąż z noworodkiem ;)

2018-05-08 11:55

Kosz Mojżesza raczej nie wytrzyma do ukończenia 6 miesięcy, to raczej rozwiązanie krótkotrwałe. Dostawka lepiej się sprawdzi. Można własnie kupić coś używanego, jeśli to rozwiązanie na krótką metę. A jeśli dalej starsza z Tobą śpi to może to dobry moment na odzwyczajenie? Zawsze lepiej to zrobić przed pojawieniem się malucha, by starsza nie poczuła się odrzucona.

2018-05-07 23:16

Jeszcze nie wiem co wybrać.... Obawiam się, że mała i tak wyląduje ze mną w łóżku więc nie chcę za dużo inwestować. Tylko, że teraz śpi ze mną starsza. Nie mam na razie dobrego pomysłu gdzie i jak te dzieci ulokuję

2018-05-07 23:02

Marta również nad takim sie zastanawiam jakims malym lozeczkiem bo w sypialni mam lozko duże i obok łóżko jest synka i ciezko jest pomieścić lozeczko i myslalam i takim, ktory mozna dostawic do lozka lub poprostu jako lozeczko osobno i wymiary takiego lozeczko to 90/40 takze fajne...tyle minus ze właśnie nie starczy na dlugo bo na ok. Pul roku bo pozniej dziecko bedzie juz wstawalo i z takiego by spadło...i w tedy będzie trzeba wymienić na większe także sa plusy i minusy i ciezko sie zdecydowac i sama tez mam dylemat;-) a ty juz podjelas jakas decyzję?