Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1161 Wątki)

Spacery

Data utworzenia : 2013-01-15 11:31 | Ostatni komentarz 2017-05-21 21:05

Proud Mommy

46355 Odsłony
1042 Komentarze

Którego dnia po urodzeniu maluszka wyszłyście na pierwszy spacer? Jak często i na jak długo wychodzicie na spacery?

2013-10-16 08:36

Mimo że Oluś urodził się z początkiem wiosny, to tydzień musieliśmy pobyć w szpitalu i po około 1,5 tygodnia jego życia pierwszy raz wyszliśmy na dwór, przy okazji pierwszej wizyty w przychodni. Też krótko bo ok. 30 min. ale później pogoda już była taka ładna, że z każdym dniem wydłużaliśmy jego spacery na dworze. Ja też potrzebowałam świeżego powietrza po 3 miesiącach przymusowego leżenia :)

2013-10-15 17:26

na pierwszy spacer z malcem wyszłam jak miał 5 dni wyło wtedy ładne słoneczko i spacerem był krótki trwał tylko 30 minut. Z dnia na dzień spacery stawały sie o parę minut dłuższe. Teraz jak wychodzimy na spacer kiedy syn ma prawie 5 miesięcy, to spacerujemy nawet do 3 godzin. Maly spi a jak się obudzi to zawsze butelke z cieplym mlekiem mam naszykowaną i wtedy dostaje mleczko na dworze.

2013-09-10 19:22

Mój synek urodził się latem jednak przez długi pobyt w szpitalu na spacer poszliśmy dopiero 2 tygodnie po porodzie`. Akurat była nasza 1 rocznica ślubu więc wpakowaliśmy malucha do wózka i poszliśmy do moich rodziców na herbatkę i ciasto. Na początku spacery trwały pół godziny do 45 minut. W zeszłym roku wrzesień i październik były bardzo ciepłe i słoneczne więc zdążyliśmy się porządnie nachodzić :)

2013-09-10 18:59

My wybraliśmy się na spacer 15 minutowy około 5 dni po powrocie do domu. Było zimno i leżał śnieg, ponieważ w tym roku w marcu pogoda nie dopisywała. Dwa dni później wyszliśmy na pół godziny i od tamtej pory robiliśmy takie spacery, z czasem zwiększając czas. Dzięki Bogu Lenka jeszcze nie chorowała ani nie choruje.

2013-09-10 15:39

Na pierwszy spacer wybraliśmy się 4tego dnia Zosi, był początek sierpnia i mega upaly, wiec temperatura w domu taka jak na dworzu, oczywiście wychodziliśmy popołudniami, 17sta najwcześniej, bo taka "patelnia" nikomu nie sluzy.. =)

2013-09-10 15:34

na pierwszy spacerek wybraliśmy się gdy córeczka miała tydzień pogoda była bardzo piękna bo córeczka urodziła się w lipcu

2013-09-10 12:54

Z racji tego, że synuś urodził się w sierpniu i akurat po jego narodzinach była piękna pogoda, następnego dnia po powrocie do domu (w 5 dobie) już byliśmy godzinkę nad jeziorem: ))

2013-04-18 10:26

Kornel urodził się w Irlandii We wrześniu.Pogoda nawet byla ok,wiec na pierwszy spacer wyszliśmy po tygodniu chyba. Na początek na 30 min. A potem zaczął sie horror tzn mega kolki trwające całymi dniami i spacery to było jedyne wyjście żeby mały trochę pospał a przy okazji mamusia odpoczęła . Wiec o ile pogoda pozwalała to tak dreptaliśmy po 2 lub 3 godz o ile nie zgłodniał wczesniej. Ale taki był z niego terrorysta że nawet się nie mogliśmy zatrzymać na światłach bo zaraz wrzask.. A teraz też spacery trwają min 2 godz..