Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1060 Wątki)

Zapalenie spojówek

Data utworzenia : 2017-03-26 11:22 | Ostatni komentarz 2023-04-03 09:31

TinaC

3797 Odsłony
45 Komentarze

Dziewczyny, byłam nieobecna,bo mój synuś ma zapalenie spojówek. Maluch się strasznie męczy.dostalismy od okulisty krople i one pomagają ale syn trze oczka pomimo,że staram się pilnować. Co ciekawe lekarz nie był mi wstanie powiedzieć czy to wirusowe,czy alergiczne,w ogóle skąd się wzięło,? Nikt dookoła nie chorował. Czy miałyście podobny przypadek? Nie wiadomo skąd takie paskudztwo? Dodam,że jak nie wychodzimy na dwór to jest dużo lepiej. Według mnie wszystko wskazuje na alergie

2017-03-27 08:11

Ewelina u nas piękna wiosna a my w domu.

2017-03-26 21:38

Przy pierwszym zapaleniu spojówek nam Pani doktor zalecila nie wychodzić na dwór i przez pierwsze kilka dni siedzieliśmy w domu mimo ładnej pogody:/

2017-03-26 21:20

Właśnie syn kicha i jest alergikiem ale nie chce wszystkiego zwołać na alergie i do tego w taką piękna pogodę siedzieć w domu

2017-03-26 20:35

Moja corka juz dwa razy miala zapalenie spojowek a ma 16mcy. Pierwsze miala w wieku ok 7mcy, w czerwcu. Dostala Biodacyne do oka i po tygodniu przeszlo. W tym samym czasie miala infekcje, ktora skończyła sie antybiotykiem i prawdopodobnie stad to zapalenie spojowek. Corka sporo choruje i ma podejrzenie alergii od kilku miesięcy jest na leku odczulajacym- Zyrtec. Ostatnio zapalenie spojowek tez miala przy infekcji.

2017-03-26 14:39

Zwykle zapalenie spojówek u dzieci może trwachlarz kilka dni, ale jeśli jest to wirusowe zapalenie spojówek to może to być nawet 2 tygodnie. Zazwyczaj zapalenie spojówek wywołane jest podrażnieniem oka np. przez: -bakterie, -wirusy, -gorące powietrze, -suche powietrze, -kurz, -pleśń, -silny wiatr i wiele wiele innych. Przy zapaleniu spojówek obecna jest wydzielina z oczu... jej kolor może pomóc w okresleniu tego, jaki to typ choroby: • wodnista, przezroczysta wydzielina z oka – wirusowe zapalenie spojówek, • zielonkawa wydzielina z oka – bakteryjne zapalenie spojówek, •biała, lepka wydzielina z oka – alergiczne zapalenie spojówek. Jak to jest alergiczne zapalenie spojówek to także wystepuja inne objawy, np. katar czy kichanie. Alergia tez dotyka obojga oczu a nie jednego. Przyjrzyj się dokładnie synkowi ... może będziesz umiała określić samodzielnie rodzaj tej wydzieliny i wtedy jakoś się sprawą rozjaśni :) P.s Mój syn miał wirusowe zapalenie spojówek jakoś rok temu ...a nie miał kontaktu z nikim z ta choroba .. wiec po prostu chyba jakoś go dopadło... nie ma reguły chyba. A córeczka jeszcze nigdy nie miała :)