Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Darmowe szzcepienie na pneumokoki

Data utworzenia : 2016-06-09 14:29 | Ostatni komentarz 2016-12-01 22:36

iwona886

4679 Odsłony
74 Komentarze

Kochane mamusie słyszałyście o tym, że od 2017 roku takie szczepienie ma być obowiązkowe ? Oczywiście dotyczy to dzieci urodzone właśnie w roku 2017. Mówiła mi o tym pediatra i czy jest już jakaś ustawa w tej sprawie, czytałyście coś gdzieś ? Myślałam, że skoro ma być to darmowe szczepienie to nie będzie to ograniczone do dzieci urodzonych w 2017 roku tylko wszystkie dzieci będą miały do tego prawo..

2016-12-01 22:36

ja mam za ok. 700 zł, sa oczywiscie i drozsze, ale jak to mówią, stac cie na samochód, a nie stac na fotelik, przeciez chodzi o zycie dziecka

2016-12-01 11:31

Ja mysle ze jak moj maly bedzie juz ciut wiekszy to zainwestujemy wlasnie wten fotelik tylem do jazdy. One sa drogie, ale to koszt na 4 lata, no a bezpieczenstwo najwazniejsze

2016-12-01 08:24

Ja na rotawirusy tez nie szczepiłam uznałam tę szczepionkę za zbędną, bo jest tak wiele bakterii które wywołują rota... i masz rację Silver należy na każdą szczepionkę umawiać sie na oddzielną wizytę a nie szczepić wszystkimi na raz.

2016-12-01 00:07

NatkaF ja mam fotelik do tyłu, wlasnie sie naczytałam i naogladałam filmików i naprawde az dziw bierze jacy u nas rodzice sa niedouuczeni, a przeciez wypadkow pełno mamy, a tam nie ma wcale niemal wypadków a bezpieczenstwo na medal, mały nigdy nie jeżdził przodem, wiec nie boli go to, wyjelismy zagłowek zeby miał widok przez tylną szybe

2016-11-30 23:29

Nie tylko dziecko ma być zdrowe ale i my również przy szczepieniu. MamaSzka ale mimo to nie powinni lekarze szczepic takich małych dzieci nawet jak rodzice by tego chcieli, chyba że lekarz jakiś nie poważny. Iwona rozumiem twoje pytanie, mojej nie będę szczepiła od razu na wszystko, pneumokoki zostawiam na ukończenie przez córki roczku, rotawirusy nie będą nam konieczne bo położna mówiła że najlepiej szczepić gdy planujemy żłobek i koniecznie trzeba wiedzieć że do czwartego miesiąca trzeba, później jest za późno.

2016-11-30 21:18

MamaSzka kurcze nie wiem czym kierują się te mamy które szczepią na grypę..ja przy każdym szczepieniu panicznie się boję a tu jeszcze większość na grypę szczepi...przecież to bardzo duże obciążenie organizmu które jest zbędne jak dla mnie.

2016-11-30 21:09

Zdrowe dziecko w czasie szczepienia to podstawa. Ja sama nie zaszczepiłabym synka który miałby chociażby katar. Zresztą w mojej przychodni nikt by mi na to nie pozwolił. Przed szczepieniem bardzo szczegółowo badają dziecko.

2016-11-30 20:02

Donnavito masz racje, w skandynawii mają fajne podejscie ogolnie do wszystkiego co dotyczy dzieci. Mi sie np bardzo podobaja ich nakazy jazdy w fotelikach dzieci do 4 roku zycia przodem do fotela. Maja specjalne foteliki, dosc drogie u nas, ale ponoc to najbezpieczniejsza forma rzewozu