Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1065 Wątki)

małe dziecko a kolczyki?

Data utworzenia : 2015-12-04 13:24 | Ostatni komentarz 2016-01-31 13:33

alutka2223

2710 Odsłony
25 Komentarze

Witam, jestem mamą 8msc córeczki.Od dłuższego czasu myślę o przekłuciu uszu malutkiej...wiem, że to jest taki trochę mój kaprys estetyczny, ale córeczka jest prawie łysa i chciałabym aby wyglądała bardziej dziewczęco...Drogie Mamy, a Wy kiedy przekłuwałyście uszka córeczkom?Jak dzieci to zniosły?jak wyglądała pielęgnacja po? pozdrawiam

2015-12-04 14:01

Ja osobiście jestem przeciwniczką kolczyków u niemowląt i małych dzieci. Znajoma zdecydowała się na ten krok u swojej 10 miesięcznej córeczki. Zabieg miał miejsce w renomowanym gabinecie kosmetycznym, czysto, pełen profesjonalizm, ale dziecku uszko zaczęło ropieć, pojawiła się gorączka i narośl w miejscu przekłucia w jednym uchu.. Skończyło się na nacinaniu tej narośli (pod narkozą) i antybiotykach. Takie przypadki zdarzają się bardzo rzadko, ale trzeba je brać pod uwagę przy podejmowaniu decyzji. Sama mam trzy córki - 16 i 8 - letnie i 5,5 miesięczną i żadna nie ma kolczyków. Starsze nigdy nie chciały, ale gdyby któregoś dnia podjęły decyzję o chęci posiadania kolczyków to nie odmówiłabym. Sama noszę kolczyki od 7 roku życia. Najlepiej porozmawiaj z pediatrą o swoim pomyśle, ewentualnych skutkach ubocznych, rozejrzyj się za sprawdzonym gabinetem kosmetycznym, posłuchaj opinii mam, które korzystały z usług pracujących tam osób i wtedy podejmij decyzję.