Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Zapalenie oskrzeli a wychodzenie z dzieckiem na dwór.

Data utworzenia : 2014-06-04 11:17 | Ostatni komentarz 2017-04-09 21:06

konto usunięte

106361 Odsłony
48 Komentarze

Pani doktor mam takie pytanie czy jak dziecko ma zapalenie oskrzeli a nie gorączkuje to czy mogę go zabierać na spacer. Takie zezwolenie dostałam od lekarza pediatry ale już sama nie wiem czy dobrze robię wychodząc z domu na spacer? Jas ma 10 miesięcy od 5 dni dostaje antybiotyk i wyszliśmy jakieś 3 razy na dwór czy to dobrze . A czy sa jakieś mamy które miały podobny dylemat jak ja? Proszę o informacje jak wy postępowałyście w takiej sytuacji ?

2014-06-06 12:45

Mraczek a pediatra do którego chodzę z córką i który zawsze słusznie stawia diagnozę zawsze powtarza,że jeśli dziecko ma antybiotyk to musi swoje odchorować w domu. Ten temat był tez poruszany nie tak dawno w telewizji śniadaniowej i też lekarz się wypowiadał że przy antybiotyku dziecko trzeba przetrzymać w domu. Ale czekamy też na zdanie Pani doktor.

2014-06-06 11:34

Mraczku mój lekarz pediatra prywatny i lekarka w przychodni powiedzieli mi, że jeśli gorączki nie ma to jak najbardziej można na dwór iść z dzieckiem. Na dworze lepiej się oddycha niż w pomieszczeniu zamkniętym.

2014-06-05 14:33

Tak ale lepiej dmuchać na zimne niż potem czegos żałować że czegoś się nie dopilnowało

2014-06-05 11:34

ciekawe jest to co piszecie bo sama się nad tym zasttanawialam ,,, ale ja niestey kiedy z moja corka wyjde to zawsze ja tylko doprawie ,,,chwila starczy i już jest chora ,, jakos się zraziłam bo ma osłabiony organizm i nawet jak ja dobrze ubiore i nie goraczzkuje to i tak po wyjściu jest gorzej ,,, zawsze jej organizm tak reaguje wiec teraz wole poczekać az będzie zdrowa i wtedy jest ok ,,,:0 pewnie to zależy od organizmu dziecka :)

2014-06-04 22:58

Ja też świra dostaję z nadopiekuńczości, zwłaszcza, że mam pierworodnego, ale wychodzę z założenia, że wszystkiego nie przewidzę i przed wszystkim go nie uchronię. Robię to, co mi podpowiada to coś w środku, nazwijmy to może instynktem :P.

2014-06-04 22:06

Dziewczyny super za informacje v=bo ja już niedługo oszaleje mam już 14 letniego syna a wciąż się boję że zrobię coś nie tak , coś źle i potem będę tego żałowała że może nie dopilnowałam czy coś takiego .Byliśmy dziś 30 minut na spacerku ale było bardzo ciepło mam nadzieję że mu nie zaszkodzę

2014-06-04 21:07

Mój trzymiesięczniak też ma już lekkie zapalenie oskrzeli za sobą. Obyło się na szczęście bez antybiotyku i wychodziliśmy na dwór ile się dało, pod warunkiem, że nie było zawieruchy (wtedy otwierałam okna i robiłam werandowanie). Jedyne co zmieniłam w spacerach to czas - chodziliśmy częściej, ale na krócej, ok. 30 minut. Małemu się wtedy lepiej oddychało. Trzeba tylko pamiętać, żeby dziecko dobrze ubrać, żeby się nie przegrzało.

2014-06-04 11:24

Mraczek, moja córka ze względu na astmę i alergię też często chorowała i choruje. Jeśli nie miała gorączki, nie padał deszcz i na dworze było przyjemnie, wychodziłyśmy na krótki spacer jednak max. 30 min, bo ona bardzo się męczyła. Ubierałam ją jak zwykle na taką pogodę, aby nie przegrzać. Jednak spacerowałyśmy dopero gdy ustały objawy takie jak katar, czy częsty napadowy kaszel.