Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

znamiona

Data utworzenia : 2013-09-14 16:54 | Ostatni komentarz 2018-04-07 15:57

mamabasia

9979 Odsłony
90 Komentarze

nasza córeczka ma od urodzenia znamiona tak zwane uszczypnięcie bociana i na pleckach czerwone plamki zastanawiam się czy znikną? Madzia ma już 14 miesięcy

2018-04-07 15:57

W szpitalu powiedzieli mi ze te przebarwienia powstaly przez to, ze mialam malowodzie i corka miala malo miejsca w brzuchu na ruszanie sie. Co to ma do znamion i naczyniakow - nie wiem. ;)

2018-04-07 15:56

Moja corka ma 3 znamiona. Jedno na czubku glowy, kilka rozowych kropek. Drugie na karku - tutaj ma caly kark w takich rozowych kropkach. A ostatnie trzecie ma nad pupa tam przy tych doleczkach, tam ma takie mocna rozowa plamke i mam wrazenie ze ta jej nie zejdzie. Zaraz skonczy 11 msc, te na glowie prawie calkiem zbladly, na karku nieco mniej a na plecach jakie byly takie sa. Miala tez miedzy oczami i teraz zniknal na tyle, ze jest widoczny tylko kiedy mala placze albo sie zdenerwuje. Czy znikna jej calkiem nie wiem...

2018-04-07 07:08

Moja corka ma na szyi takie znamię , ale bardzo dziwne ;) na szyi bliżej lewego ramienia. Wielkość 1 grosza. Są to takie czerwone centki, jakby od potarcia zostały maleńkie krwiaczki albo coś. I czasem jej to blednie i prawie ze zanika A czasem nasila . Na już 4 lata a więc uznałam że to znamię i już tak jej zostanie :)

2018-03-20 10:55

Moja ma na brzuszku dokładnie w tym samym miejscu jak tata. Ale każdy lekarz, który widzi ją pierwszy raz zawsze pyta o to znamię.

2018-03-12 10:10

Moja córcia też ma naczyniaki które według lekarzy powinny się wchłonąć do około 3 roku życia.. Na ramieniu wygląda to jak po prostu pęknięte naczynka, natomiast na plecach ma niewielką plamkę z żywo czerwonymi kropkami... wygląda to tak jakby się sączyły kropelki krwi.

2018-03-06 10:38

Moj synek ma znamionko na raczce , troszke wyglada jak taka malutka myszka ( taka lekko brazowa) ma ja od urodzenia i ma 4latka i ma ja nadal., wiec to chyba będzie myszka...pozatym nie ma.żadnych znamion..

2018-03-05 10:49

Moja córka 4,5miesiąca od urodzenia ma uszczypnięcie bociana między brwiami. Troche zbladło. Miała jeszcze na powiece pocałunek anioła i na skrzydełku nosa ale to jej znikło. Najbardziej czerwone znamie ma pod włosami na ciemieniu i to jej nie blednie. Ale na szczęście jest pod włosami więc aż tak nie będzie widać. Mamy to tylko obserwować. Ale i tak się martwię

2018-02-05 21:50

Moj synek sie urodzil z takim znamieniem: czerwone koleczko na boku nad udem. Wyglada jak poparzone. Ma dwa lata i nie zeszlo. Cale szczescie nie dzieje się z tum nic zlego