Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2337 Wątki)

Zgaga w ciąży

Data utworzenia : 2013-01-16 11:48 | Ostatni komentarz 2024-08-04 07:20

Konto usunięte

91173 Odsłony
1951 Komentarze

Też was w ciąży tak męczyła? Jakie miałyście sposoby? ----- Dziewczyny jestem w końcówce ciąży, i mam okropną zgage, bardzo jest to uciążliwe.. Gdzieś na jakimś forum czytałam o mleku że pomaga, mi niestety nie. :( Macie jakieś inne sposoby?

2015-04-02 17:31

ja ograniczałam jedzenie cytrusów i słodyczy na noc. nie pilam słodzonych napojów tylko wodę w ciągu dnia i nie jadlam ostrych potraw

2015-04-02 17:26

Mi osobiście najbardziej pomogło zmniejszenie porcji, wyeliminowanie cytrusów i czystych soków z diety. Oprócz tego piję dużo wody niegazowanej i śpię mając dwie poduszki pod głową. Jako „zgagowa” ciężarna czekam również na Wasze sprawdzone sposoby radzenia sobie z tą zmorą i pocieszam siebie i Was, że za parę tygodni problem sam się rozwiąże :)

2015-04-02 17:22

ja zaczęłam pić bardzo dużo kawy a do tego właśnie dużo słodkiego. ale ja to inna sprawa bo jestem po porodzie

2015-04-02 17:16

Ja też masz ochotę na slodkie. Tylko ze u mnie nie kończy się na 1 ciastku...w ogóle mam tak ze się obudze i pierwsze co to coś słodkiego jem ;) a glukozę mam prawidlowa na szczęście ;) Hirudo też przechodziłam przez okres mandarynek hehe ;) Ciekawe ciekawe może to chłopak :D

2015-04-02 16:30

Mi wczoraj zgaga powróciła z powodu mandarynek. Były przepyszne i nie mogłam się im oprzeć, a wieczorem - nie było zbyt wesoło. Również się nie objadam zanadto (dzisiaj zjedliśmy mniej niż moi rodzice), ale słodycze, to ostatnio jem w zasadzie codziennie. Chociaż z 1-no ciasteczko. Jakoś tak mnie napadło i koniec. Czyżby rzeczywiście w moim brzuszku rósł mały mężczyzna (ochota na słodkie oznacza chyba chłopca)?

2015-04-02 14:37

moja też ma bujne włoski najbardziej z tyłu. jak ja podnoszę to wygląda jak ptaszek z piórkami haha

2015-04-02 08:21

Kasia a może rodzinne to ze kudlata sie urodziła po kims z bliskich odziedziczyła

2015-04-01 21:34

Ja w ciazy mialam straszne zgagi... co tylko zjadlam to byla zgaga... moje sposoby na zgage to picie mleka i gumy mietowe. Lecz to dzialalo krotkotrwale:) Weronika urodzila sie kudlata i od tego momentu zero zgagi:) ooo jak mi bylo dobrze ze w koncu to ustalo:)