Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Wyprawkowy must have

Data utworzenia : 2022-12-09 16:56 | Ostatni komentarz 2024-12-17 21:25

Konto usunięte

8605 Odsłony
1005 Komentarze

Co okazało wam się niezbędne w wyprawce i bardzo przydatne po porodzie?

Będąc w ciąży nigdzie nie znalazłam takich informacji, a rzeczy na rynku jest teraz tak wiele, że niewiadomo co się tak naprawdę przyda, a co nie...

U nas niezbędna okazała się dostawka do łóżka oraz książeczki kontrastowe.

A u was?

2023-02-23 18:52

Korneliamalik racja ja mam komodę dla synka a w niej ubranka w dwóch szufladach w reszcie kosmetyki gadżety akcesoria do pielęgnacji ręcznik kocyki pieluszki pampersy i lekarstwa..organizacja jest ważna i dobrze jest mieć wszystko pod ręką.. na komodzie zaś mamy przewijak więc po kąpieli zaraz smarujemy synka ubieramy do snu

2023-02-23 15:02

Ja próbowałam synkowi mierzyć temp tez takim klasycznym z rtecia, ale szkoda nerwów. ten braun jest naprawdę super, kosztuje trochę ponad 200 zł ale warto - zakup na lata. Już pomijam fakt ile razy mi spadł, bo syn wytracił mi go z ręki albo wręcz w zlosci nim rzucił, a nadal działa :) 

te kosze na pieluchy tez są super, osobiście nie mam, a szkoda. w rodzinie się sprawdził, bardzo polecają no i nie trzeba latać wyrzucać na dwor każdej kupy, bo naprawdę żaden zapach się nie wydostaje

2023-02-23 12:08

Dlatego najlepiej mieć inny termometr w domu żeby w razie czego spr poprawność pomiaru.Tyle osob zachwalała ten kosz na pampersy aż sama może kupie bo to akurat inwestycja na dłużej, a zapach coraz bardziej intensywny będzie...

2023-02-23 11:13

Mam termometr bezdotykowy dla mojego maluszka ale nie jestem do niego do końca przekonana, mam wrażenie, że nie mierzy dokładnie temperatury, kupiłam taki za 100zł. A jeżeli chodzi o must have to ja zdecydowanie polecam coś do organizacji np te: https://sklep.hurtania.pl/kosmetyczki/446570959-zestaw-6-saszetek-organizerow-do-walizki-granatowe-ks20gran-ecarla.html

Dobrze mieć posegregowane najważniejsze rzeczy pod reką i w szufladach przy maluchu. Szybko znajdziesz coś w domu, jak i możesz porobić gotowe zestawy ubranek, pampersów i innych potrzebnych rzeczy jak musisz wyjść z domu, albo zostawić z kimś maluszka.

2023-02-22 23:04

Kiedyś miałam taki termometr który za każdym razem pokazywał inna temperature chyba diagnostic wariował za każdym razem

2023-02-22 21:12

Ja średnio mogę polecić termometr bezdotykowy medivon. Półka cenowa  bym powiedziała że średnia, a prawie za każdym razem inna temperatura :/

2023-02-22 20:40

Ann też mam ten kosz. Fajna sprawa. Powiedzieli nam o tym znajomi. Wcześniej o tym nie słyszałam i pieluchy leżały  dosłownie wszędzie po kątach. Teraz te kupy jeszcze tak jakoś bardzo nie śmierdzą ale z czasem właśnie zapach na pewno będzie bardziej intensywny 

2023-02-22 11:12

Do wyprawkowych rzeczy,które warto mieć mogę jeszcze dołożyć kosz na pieluchy np angelcare. Przed rozszerzeniem diety zero zapachów, po rozpoczęciu lekko czuć gdy klapa jest otwarta i tych pieluszek z kupą się nazbiera. Wygląda ładnie,zajmuje mało miejsca, a taki kosz pod ręką się przydaje. My kupiliśmy zamienniki wkładów na allegro i wyszło taniej :)