Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2335 Wątki)

Styczniowe Mamy 2023 r.

Data utworzenia : 2022-08-16 12:44 | Ostatni komentarz 2023-03-06 15:53

Blond_Ewelinka28

4003 Odsłony
23 Komentarze

Witam wszystkie Mamy, które w styczniu 2023 r. przywitają swoje Maleństwa.
U mnie termin na 29.01-31.01.2023 r.
Obecnie jestem w 16 tygodniu ciąży. Od 4 miesiąca ciąży odzyskałam energię i apetyt, a wszystko dzięki ,, magicznym" lekom na wymioty i mdłości Xonvea. Wcześniej niestety ciągle wymiotowałam i leżałam w łóżku nic nie jedząc.

A z innych objawów ciążowych, łapie zadyszkę wchodząc po schodach lub idąc szybciej ulicą. Gdy zjem więcej mam straszne bóle i kolki pod prawym żebrem (wątroba). Brzuszek powoli zaczął rosnąć, ale jeszcze słabo widać, na ulicy, że to ciąża.

Płeć Dzidziusia poznam może za tydzień. Ruchów dziecka jeszcze nie czuje 

A jak Wy kochane Mamy się czujecie?

Jak przebiega Wasza ciąża? Może znacie już płeć? :)

2023-03-06 15:53

Dla wygodnickich jest coś takiego jak Pregna Vomi w postaci gum do żucia, która jest przeznaczona dla kobiet w ciąży :) 

Niestety nie próbowałam, bo za późno się o niej dowiedziałam, ale jest w składzie wyciąg z imbiru, magnez :)

2023-03-06 14:17

polecam tez migdały :) 

jak brałam duphaston to tez miałam straszne młodości, chociaż moj lekarz twierdził ze ten lek nie wywołuje takich skutków.

2023-03-06 10:41

Podobno luteina działa tak właśnie że te młodości są dość duże. 

Ann widzisz jakiego masz dobrego męża że 'całą ciążę,' robił Ci śniadanie do łóżka :D hehe Ci faceci to już tacy są. Dwa razy coś zrobią a potem że robią to cały czas xD mój mąż jednej nocy wstał do córki chyba ze 3-4x a potem mówił że wstawał do niej całą noc :D

2023-03-06 07:57

Ja gdy miałam najgorsze mdłości, to jadłam coś zanim podniosłam się z łóżka i rzeczywiście pomagało. Przeważnie jakiś wafel ryżowy, ale parę razy mąż zrobił mi śniadanie do łóżka :D a potem opowiadał jak mi "całą ciążę" musiał robić śniadanie do łóżka, żeby mi nie było niedobrze xD 

2023-03-04 21:32

Ja polecam imbir na mdlosci :) a leków im mniej tym lepiej, tylko w razie konieczności :)

2023-03-04 20:04

Ja tez nie brałabym żadnego leku bez konsultacji z lekarzem.

Na mdłości lekarz zalecił mi poranna kawę i kłótnie z mężem żeby zwymiotować i poczuć ulgę. Niby jezeli są mdłości to ciąża rozwija się prawidłowo .

2023-03-04 19:40

Ja nie stosowałam tego leku a na mdlosci piłam melisę i w miarę działała . 

Jezeli lekarz ginekolog tak jak Ola pisze przepisal to i ja bym się nie bała brać a samemu na własna ręke  to lepiej nic nie stosować.  

2023-03-04 19:17

Ja nie stosowałam takiego leku. A kto Ci go przepisał? Lekarz gin prowadzący? Jeśli tak to ja bym chyba brała ten lek jeśli lekarz tak zalecił