Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2335 Wątki)

Poród rodzinny

Data utworzenia : 2015-12-02 12:03 | Ostatni komentarz 2022-01-17 11:21

agnieszkanowobilska

22121 Odsłony
1451 Komentarze

Kochane mamusie,jakie macie o tym zdanie? Wasz mąż / partner był obecny przy porodzie? Chciał sam czy poniekąd zmusilyscie go do tego? Ja sobie nie wyobrażam żeby był tam razem ze mną :) ze szwagierka przy porodzie była jej mama. Jakie macie zdanie na ten temat? :)

2017-10-31 13:54

Dobrze, że Redakcjo zareagowałaś. Teraz wiem, że jest ktoś, kto nad nami czuwa. Dziewczyny głęboki oddech i skończmy reagować na wpisy tej pani. Szkoda naszych nerwów. Nie przedstawiła się, nie odpowiada na zadane pytanie, komentuje tylko to co jej wygodnie. Ja kończę dyskusję, bo to nie ma sensu.

2017-10-31 13:49

Nasze Mamy Kochane, cieszymy się, że dyskutujecie i że nasze forum to jest miejsce, gdzie dzielicie się swoimi przeżyciami i poglądami. Chcemy by nie było to miejsce, gdzie matki są swoimi wzajemnymi wrogami. Nigdy nie przekraczacie granic w dyskusji i bardzo Was za to szanujemy i bardzo Wam za to dziękujemy. Mamy nadzieję, że uda się utrzymać miłą i serdeczną atmosferę naszego forum. Pozdrawiamy Was serdecznie <3 Wasze LOVI

2017-10-31 07:06

Ona sie dziewczyny chyba nigdy nie podda. Taki typ człowieka. Nawet nie rozróżnia słowa subiektywny i obiektywny. Bo uważa ze artykuł w gazecie to same fakty. Ale chyba nie warto z nią walczyć. A zamarancza z ta krowa to mnie wczoraj tez niezłe rozwalila :-).

2017-10-30 23:19

To może ją pościgam po wątkach i tym sposobem przegonię.

2017-10-30 23:17

Zamarancza rozwaliłaś mnie! Najpierw czytam wątek i miło się go czyta później nadchodzi ciężki etap bo koleżanka nie czyta ustaw a gościa niedzielnego i z niego wyrabia swoją opinie. A Ty jak będziesz czytała i oglądała tyle opinii i kiedyś będziesz w ciąży i będziesz rodziła to uważaj bo takie zderzenie z idealną wizją świata będzie Cię bardzo boleć. Aż w końcu pytanie o dojenie krowy. Mam nadzieję, że śmiechem nie obudzę małego! Mam świetne pytanie ale już odpowiedzi nie uzyskamy. Koleżanka na pewno jest już na innym wątku a tego nie odwiedzi. :) U nas noc jakoś minęła było kilka pobudek ale bardziej na grymasy niż płacz. Ale gorsza sprawa jest taka, że mój Syn zdecydował się zacząć dzień o 5 rano. Myślałam, że źle widzę wskazówki na zegarku jak to zobaczyłam. Oczy jak 5 złoty i ani mu się śniło spać.

2017-10-30 22:13

to nie jest odpowiedź na moje pytanie. Ile można sobie "chodzić" po sali porodowej z pękniętym pęcherzem płodowym bez rozwarcia i skurczów, czyli zero akcji porodowej? to co napisałaś to ja doskonale wiem , poza tym z googla umiem korzystać, pytam Ciebie jako znawcę tematu

2017-10-30 22:11

"Odpowiedz mi na pytanie "po ilu godzinach od odejścia wód i braku rozwarcia, braku skurczy powinno się zadziałać oksy lub cc?" "Zazwyczaj pęknięcie pęcherza i odejście wód płodowych następuje podczas II fazy porodu. Czasem jednak (dotyczy to 10 proc. ciąż) to pierwsza oznaka zbliżającego się porodu. Dziecko, napierając na kanał rodny, rozciąga pęcherz płodowy i doprowadza do jego pęknięcia. Pęcherz nie rozpada się na wiele kawałków, a robi się w nim szczelina. Dlatego zwykle nie dochodzi do utraty więcej niż 1/4 wód i maluszki nie rodzą się „na sucho”.

2017-10-30 21:54

Erisia co oznacza "z tego co wiem". Odpowiedz mi na pytanie "po ilu godzinach od odejścia wód i braku rozwarcia, braku skurczy powinno się zadziałać oksy lub cc?