Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2335 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

82061 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2015-07-28 12:52

Aniaga to widzę ze mamy podobne poduszki

2015-07-28 11:48

W kwestii wyprawki jednym z najbardziej nieprzemyślanych zakupów (takim totalnie nieświadomym) był właśnie zakup pościeli, który nie jest w ogóle użytkowany, nie wiem co ja miałam za wyobrażenie o tym, że dziecko śpi pod kołderką :)

2015-07-28 10:31

Ja trochę żałuję że kupiłam pościel do łózeczka i ochraniacz że tak szybko założyłam.. z początku ochraniacza nie powinno generalnie być,bo nie przepuszczają powietrza i w takim łóżeczku panuje duchota.. Na wózek poduszki nie miałam,teraz jedynie do spacerówki kupię zagłówek ale to już siedzące w wózku dziecko jest więc też inaczej :)

2015-07-28 09:31

AmiAga to prawda mój 3 tygodniowy bobasek nie lubi leżeć w lożeczku włąsnie dlatego,że nieczego nie widzi a jak go położe na łóżku to jest bardzo zadowolony, rozgląda się :-) Ja nie używam poduszek dla noworodka, zarówno w wózku jak i w łożeczku jest lekko podniesiony materacyk, bo dziecko czasem ulewa, ale poduszkom w takim wieku mówie nie.

2015-07-28 09:02

Ja mam podusiach w wozeczek ale cieniutkie go Jasia bo mały mi się strasznie pocil bex podusiach a terqz nie mam z tym.problemu. a w łóżeczku tez nie mam podusi.

2015-07-28 08:33

Taki ochraniacz jak pokazujesz Ania mi też się wydawało że zasloni wsztsto wokół, a te poduszki są o tyle dobre że można zapisać jak się chcę i nawet nie koniecxnie wszystkie, ale tych jednolitych też są piękne wzory :-) Jeśli chodxi o poduszkę to u nas jest cis na jej kształt ale płaskie na dwa 2cm chyba to to mamy pod głową i pod plecami bardziej to nie uważam że robię tym krzywdę dziecku bo tego poduszka naprawdę nazwać nie można raczej podkładka :-) ale swego czasu też królowały książki pod nóżkami teraz już nie.... A jak to jest z poduszkami w wózku u was, widzę jak właśnie dzieciom mamy podkladaja takie poduchy :'/ ze prawie siedzą.... Ja tam nie robię tylko całkiem płasko, choć właśnie kupiłam fajny komplet z minky do wózka ale ale tylko ten kocyk uznaliśmy wiosną bardziej a poduszka leży..... :-/

2015-07-27 23:34

ja nie kładę na poduszce,zdrowiej będzie dla niego na płasko jak najdłużej :) raz próbowałam z poduszką i on nie umie tak spać :)

2015-07-27 22:36

U nas jest poduszka klin, ale mała i tak często przesuwa się tak w łóżeczku i śpi w jego połowie na płaskim. Innej poduszki raczej bym nie wkładała do dziecięcego łóżeczka bo to źle wpływa na kształtowanie się krzywizn kręgosłupa niemowlaka. Poza jednym małym wyjątkiem - takiej podusi chroniącej przed płaską główką z wycięciem na potylicę.