Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2337 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

82105 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2015-08-07 14:28

Aga ja nie mam ale szwagierka ma. I powiem Ci super sprawa!! Wszystko pod ręką a co najważniejsze to fajnie wygląda.. nie ma żadnej wystawy na szafkach, półkach.. można sobie nawet wybrać pod kolor pościeli. Zastanawiam się nad kupnem bo nie mam przewijaka tylko taki stary stolik na tym rozek i na nim przewijam synka. Tam też mam poukładane wszystkie rzeczy do pielęgnacji.. ale małemu już zwisają nóżki ze stolika więc musze go wynieść i teraz nie wiem gdzie te rzeczy poupychać

2015-08-07 14:05

Macie te organizery na łóżeczka? Zdaję to egzamin? Do tej poru wszystkie rzeczy trzymam na albo w komodze tylko że miejsca zaczyna brakować to nie wiem czy nie za późno się obudziłam z tym żeby kupić coś takiego...

2015-08-07 13:06

Ja tez kupilam wszytko zanim maly sie urodzil. Wolalam miec wszystko gotowe i dopiete na ostatni guzik. Przez pierwsze tygodnie nie wychodzilam prawie z domu wiec dobrze miec wszystko kupione bo z wolnym czasem po porodzie bywa roznie:)

2015-08-06 21:12

Z tą listą to jest tak że albo się kupi wszystko albo część. A po porodzie właśnie wychodzi zakup rzeczy które nawet nie były na liście. A jak ktoś kupuje bez takich wskazówek to dopiero jest zabawa, ja to bym chyba wszystko brała czy potrzebne czy nie heh

2015-08-06 17:31

Ja wolałam wczesniwj mieć kupionw bo potem z maluchem ciężko na chwile się wyrwać coś kupić i trzeba wysyłać męża i znowu coś mu wcisną dlatego wolałam sama wszytko kupić a wiem ze niektóre rzeczy zbędne są przy kolejnym dziecku będę wiedziała

2015-08-06 17:28

Ja miałam od ciotki listy zakupowe co się przydaje, a co nie i nimi się kierowałam. Fakt jest taki, że jak już maluszek się pojawi na świecie to wtedy wybieramy i dokupujemy różne przedmioty.

2015-08-06 13:43

Justyna bo to zazwyczaj tak wygląda ze się okazuje tego brak tamtego, dostępność jest na szczęście nie taka problemowa. Sama się kierowalam poradami innych mam np co kupić na początek a co się później przyda. W temacie podgrzewaczsa mam, nabyłam wczoraj ale ten droższy po negocjacji cenowej, bo ten pierwszy coś był za bardzo zużyty według mnie :-/ Widziałam rożne typu tych starszych laktatorow i trzeba było na prawdę umieć to obsłużyć żeby był skutek ale lepsze to mix8 nic.... teraz to nie problrm pójść i kupić jaki się chce ;-)

2015-08-06 12:54

Bardzo fajny artykuł, konkretny i na temat. Oczywiście sami decydujemy co zakupimy do wyprawki, ale większość rzeczy wypisana w artykule jest potrzebna, a resztę zawsze możemy dokupić już po porodzie.