Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2345 Wątki)

Skurcze łydek

Data utworzenia : 2017-06-08 18:14 | Ostatni komentarz 2024-12-27 19:10

P.Wosinska

4106 Odsłony
59 Komentarze

Czy wam też dokuczają skurcze łydek? Właśnie zaczęłam 26tc. Skurcze wystąpiły jakoś ok 23tc i były bardzo bolesne aż płakałam z bólu. Od początku ciąży biorę magnez i to 3x dziennie. Narzeczony porządnie wymasował mi bolące łydki i przez jakieś dwa tygodnie był spokój i skurcze nie wróciły. Po ostatnich badaniach okazało się że mam anemię, dostałam żelazo. Dziś w nocy znowu obudził mnie skurcz.. macie jakiś sposób na te okropieństwo? Bo skoro biorę magnez i żelazo to chyba skurczy nie powinno być.. pomocy!!

2024-12-27 19:10

ja borykałam się ze skurczami łydki, też myślałam, że to niedobór magnezu. w ciąży uwidoczniły mi się żylaki. Teraz wiem, że skurcze łydki były objawem niewydolności żył. Obecnie jestem w trzeciej ciąży, jestem po usg nogi, wiem, że czeka mnie zabieg, ale teraz czekam na szczęśliwe rozwiązanie, jestem na początku ciąży, później połóg, myślę, że jak już maluszek będzie bardziej samodzielny, to zdecyduję się na zabieg, bo lekarz stwierdził, że lepiej nie będzie.

2024-12-27 10:10

o czyli nie jestem jedyna. jaka jest odpowiedzenia dawka magnezu? bo oprócz tabletek tzw. ciążowych nie biorę nic :) 

2024-12-05 17:32

Ważne jest to jaki magnez zażywasz, ponieważ nie każdy się dobrze wchłania. Odpowiednia postać magnezu to już połowa sukcesu, po drugie systematyczność. Aaa no i najlepiej żeby ten magnez był zarejestrowany jako lek, aby był bezpieczny dla kobiet w ciąży.

2024-12-05 17:17

U mnie skurcze łydek były objawem niedoboru magnezu. Jak zaczęłam brać ten dla kobiet w ciąży, po kilku dniach było dużo lepiej.  

2024-12-05 15:41

To u mnie od kilku dni pojawia się drętwienie rąk, muszę koniecznie powiedzieć o tym lekarzowi. Skoro Tobie DDoominika pomógł magnez to warto spróbować.

2024-12-05 15:27

A może jest mimo wszystko jakiś niedobor? Słaba przyswajalnosc? Mnie skurcze lydek rzadko łapały, ale drętwienie rąk Miałam często. Lekarz też zalecił mi magnez i odkąd biorę to ani skurczu, drętwienie też ustało. 

2024-10-21 18:14

U mnie co prawda sporadycznie się pojawiały jednak były niemożliwie nieprzyjemne 

2024-10-21 18:08

Tez na końcówce ciąży miałam takie skurcze lekarz zalecił mi brac aspargin z tego co pamiętam i coś tam zawsze pomagalo