Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2327 Wątki)

Badania prenatalne, usg połówkowe

Data utworzenia : 2017-01-04 08:30 | Ostatni komentarz 2023-10-12 18:13

Katarzyna.Krekora

15728 Odsłony
195 Komentarze

Dziewczyny, na pewno któraś przyszła mama przeżyła już usg połówkowe czy 3D lub inne testy. Przed nami w tym tygodniu takie badania i jestem ciekawa czego można się na nich dowiedzieć. Oprócz ciekawości towarzyszy mi i (o dziwo) także mężowi niezły stres - badania za kilka dni a ja już spać nie mogę. Co jeśli lekarz powie, że coś nie tak i w ogóle. Radość przeplata się z wątpliwościami - może jednak nie robić. My nie mamy możliwości odwołania, bo ciąża zagrożona, poprzednia poroniona i stres tym większy żeby było ok. Jeśli przeżyłyście takie badania proszę piszcie czego się można dowiedzieć, jak poradzić sobie ze stresem przed...a może u Was lekarz wykrył coś niepokojącego i jestem ciekawa w jaki sposób przekazana jest wtedy taka wiadomość.... Myślę, że wiele przyszłych mam przeżywa podobne rozterki... Chyba, że ja jedna panikuje :)

2023-10-12 18:13

to jest fajna opcja :) ja mam w naszym laboratorium kartę założoną i mam tam całą moją historię badań:) nie trzeba już latać osobiście, by odebrac 

2023-10-11 10:04

Ja również wyniki sprawdzałam zawsze jeszcze przed wizytą u lekarza online :) 

2023-10-11 10:02

Ja tez czesto pidgladalam wyniki online dzieki czemu jeszcze orzed wizyta konsultowalam wyniki jak cos sie pokazało niepokonącego, to tez jest jednak plus ze mamy dostep do wynikow a nie ida odrazu do lekarza

2023-10-11 09:57

mnie czekają połówkowe. Póki co nie myślę  tym, ale pewnie im bliżej tym myśli będą napływać 

2023-10-10 20:42

Ja jestem w 22 tygodniu jestem już po połówkowych tez miałam duży stres ale najlepiej pójść na luzie wiem ze tak się nie da ale stres jest najgorszy.Spróbuj się uspokoić a będzie wszystko dobrze.

2023-10-08 23:16

A to ja przy trzeciej ciąży potrafiłam zapomnieć o wynikach badań :p robiłam bo trzeba było a potem orientowałam się zazwyczaj przed wizytą u lekarza. Ostatnio też miałam robione kontrolnie tarczycowe i dopiero kolejnego dnia sprawdziłam bo musiałam wydrukować dla lekarza.

Jakoś tak inne rzeczy na głowie były.

2023-10-08 21:39

Ja w pt miałam badania krwi. Powiedziałam sobie, że wyniki dopiero w pn zobacze a i tak ciekawość wygrała i siedziałam ciągle patrząc czy już są 

2023-10-08 13:02

Oj mnie też stresowały te wszystkie badania. Nawet zwykłe badanie moczu czy posiew. Non stop odswiezalam stronę czy są już wyniki online hehe