Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2329 Wątki)

Przenośne Aparaty KTG polaczony ze smartphonem

Data utworzenia : 2016-07-22 09:30 | Ostatni komentarz 2016-08-08 21:34

Barbara.Welna

2014 Odsłony
24 Komentarze

Kochane czy slyszalyście o innowacyjnym wynalazku, opatentowanym w POLSCE (tak tak u nas) jakim jest przenośny aparat KTG ktory ma połaczenie ze smartfonem co umozliwia monitorowanie stanu płodu w warunkach domowych, oraz wysłanie droga elektroniczą wyniku zapisu ktg wprost do lekarza, króry w przeciagu 10 min ma obowiązek dokonania analizy? Co o tym sądzicie? chcialybyście skorzystać z takiego udogodnienia??

2016-07-23 17:06

Oczywiście, że ja bym skorzystała z takiego udogodnienia:)

2016-07-23 15:58

Ja tez mysle ze w ciagu 10 minut to malo prawdopodobne zeby lekarz odpowiedzial na taki zapis

2016-07-23 14:05

Ale to położna, czy lekarz musiałby cały czas stać z telefonem w ręku z dostępem do internetu oczywiście. Więc akurat wydaje mi się, że odpowiedź na zapis z KTG nie będzie możliwa w przeciągu 10 minut. Ale fajnie, że coś takiego już się pojawia

2016-07-23 08:41

Też nie słyszałam, ale brzmi bardzo ciekawie. Aczkolwiek w praktyce jakoś nie widzę tej analizy w ciągu 10 min. Gdy tylko to wejdzie to od razu będzie protest. A są też panie, które przesadzają. Ale zobaczymy :)

2016-07-22 20:26

Odpowiedzi na zapis ma udzielać położna lub lekarz.

2016-07-22 20:01

Ooo pierwsze słyszę o takowym wynalazku :) Ale z chęcią zgłebię wiedzę na ten temat :) Tylko zastanawia mnie, jak lekarz będzie miał być zobowiązany do sprawdzenia wyniku KTG w przeciągu 10 minut, jak lekarze mają mnóstwo innych spraw na głowie :)

2016-07-22 12:00

Czytałam, że wynik ze smartfona będzie można przesłać do centrali szpitala i ciężarna otrzyma odpowiedź na podstawie zapisu. Podobno już w tym roku ma takie coś wyjść.

2016-07-22 10:28

Ja nie slyszalam o takim cudzie techniki. Ale na jakiej zasadzie to dziala?tez podpinamy pasy? Mysle ze to fajna sprawa przy ciazy zagrozonej lub dla mam ktore sa juz gotowe do porodu a niechca jechac za wczesnie na sor. Fajnie ze wynik jest konsultowany przez lekarza. U mnie na ktg nie wychodzily skurcze mimio ze je mialam takze trzeba wziasc poprawke tez na to ze to tylko urzadzenie a mama najlepiej wie kiedy cos sie niepokojacego dzieje