Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2329 Wątki)

Przenośne Aparaty KTG polaczony ze smartphonem

Data utworzenia : 2016-07-22 09:30 | Ostatni komentarz 2016-08-08 21:34

Barbara.Welna

2015 Odsłony
24 Komentarze

Kochane czy slyszalyście o innowacyjnym wynalazku, opatentowanym w POLSCE (tak tak u nas) jakim jest przenośny aparat KTG ktory ma połaczenie ze smartfonem co umozliwia monitorowanie stanu płodu w warunkach domowych, oraz wysłanie droga elektroniczą wyniku zapisu ktg wprost do lekarza, króry w przeciagu 10 min ma obowiązek dokonania analizy? Co o tym sądzicie? chcialybyście skorzystać z takiego udogodnienia??

2016-08-08 21:34

Super innowacja. Słyszałam, ze niektóre szpitale będą zaopatrzone i będą wypożyczały swoim pacjentkom do domu aby monitorować ich stan.

2016-08-07 15:38

No bo o tym bylo we wiadomosciach;)

2016-08-07 12:31

Cos slyszalam i widzialam w tv. Ale tylko raz...

2016-08-07 12:28

Siostra cos o tym napomknela jakis czas temu ale uznalam ze zartuje. Wydaje mi sie ze dla wielu mam ulatwilo by to zycie;) ciekawe tylko jak byloby z ceną

2016-08-02 10:07

Mi ostatnio polozna probowala zrobic ktg ale nic z tego bo mala tak sie wierci w brzuchu ze nie dala rady. A co dopiero mamy ktore nie maja z takowym sprzetem doswiadczenia?

2016-08-02 09:49

o czymś takim nie słyszałam, ale przyznaję, że dość ciekawa techniczna nowość. Ciekawe na jakiej zasadzie ma się to odbywać i gdzie można będzie spotkać takie cudo, bo jakoś mi się nie wydaje, żeby stać było każdy szpital na taką maszynę. Raczej jak już to prywatne placówki.

2016-08-02 08:41

No wlaśnie nikt nie wierzy w tą niezwłoczną analize :) sama chyba w to nie wierze chociaz to bardzo ulatwiłoby sprawę. kobiet musi leżec w domu tzw "plackiem" i chodzenie co tydz na ktg jest dla nich niebezpieczne, przez co musza przebywać w szpitalu, a tak mogłybgy wykonywac badanie w domu. Oczywiscie zawsze jest jakies ale, czasem bywa tak że u pacjentek w ciążach mnogich badz tych bardzo otyłych ciezko jest wyszukać tętno płodu nawet położnej, dodatkowo dziecko sie rusza, matka czasem też nie może wyleżec zapis wowczas ucieka i czasem nie nadaje sie do analizy, trzeba powtarzać. Kobieta ktora nie ma doświadczenia w temacie, czyli kazda ciężarna nie będąca przy okzji połozna czy lekażem ie bedzie w stanie ocenic czy zapis jest odpowiedni, reaktywny i bedzie wysylać każdy który wykona, i juz widze niezadowolenie lekarza odbierajacego takie zapisy w centrali, które nadaja sie wyłacznie do powtórki

2016-07-29 13:42

O tych aparatach bylo w wiadomosciach;) Czasami lekarze nie maja czasu na tak szybka reakcje i ocene zapisu ktg... Sa szpitale gdzie jest lekarzy na dyzurze wiecej a sa ze jest tylko 1 i co wtedy ? Wiadomo ze napewno jest to jakies rozwiazanie dla ciaz wysokiego ryzyka ale tak jak kolezanka nizej napisala cena bedzie wygorowana.