Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2325 Wątki)

Ruchliwy malec w brzuchu = niespokojne dziecko?

Data utworzenia : 2016-02-23 12:04 | Ostatni komentarz 2016-04-19 19:50

Jkrmamma

6875 Odsłony
131 Komentarze

Jak myślicie? Mam strasznie ruchliwą panienkę u siebie pod sercem, codziennie daje popis jogi :) i to taki, że cała powierzchnia brzucha aż faluje :) jest to dla mnie zaskakujące, bo w pierwszej ciąży nie czułam tak wyraźnych ruchów.. Zastanawiam się czy ma to coś wspólnego z temperamentem dziecka, czy będzie bardziej płaczliwe i niespokojne jak się urodzi?? Wszystko okaże się już pojutrze, gdy mała wyjdzie na świat , jednak chciałabym poznać wasze zdanie :)

2016-04-19 19:50

Mój Oskarek w brzuszku raz był spokojny, a raz potrafił godzinami nie ruszyć się ani razu, szczególnie pod koniec ciąży. Jak się urodził mało płakał, był grzeczny, nie miewał kolek, gazów, problemow brzuszkowych, przez co też nie płakał więcej; od drugiego miesiąca przesypia całe noce, ale jak zaczął chodzić to.... masakra! jedna wielka masakra... Upilnować go nie idzie :p Wchodzi na parapety, górę od tapczanów, pod stoły, nie słucha, a czasami nawet robi na złość... Nigdy nie był tak naprawdę aniołkiem, ale też nie było tak, że wszędzie go było pełno... Teraz nadążyć za nim nie idzie :p

2016-04-17 08:05

Moja w brzuszku była bardzo ruchliwa, kopała mnie non stop:) Po porodzie cóż, dalej jest raczej z tych wiercących :P Nóżkami to kopie i kopie, wszystkie śpiochy ma wytarte. A w nocy śpi w śpiworku, bo kołderka ciągle lądowała wszędzie, tyle nie tam gdzie powinna :)

2016-04-06 13:28

Właśnie przeczytałam że napisałam że Marcie leci dzień za dniem i termin się zbliża a chodziło mi o Agę. :) Ola ciesz się, ale to nie powiedziane że dziecko będzie zawsze takie spokojne później może się całkiem zmienić i nie będziesz mogła za córką nawet nadążyć.

2016-04-06 12:55

Bardzo możliwe :) moje dziecko mało ruszało się w brzuszku - nawet kilka razy dziennie. Nieraz nawet zastanawiałam się, czy wszystko z nią w porządku. Myślałam też że to może przez moją nadwagę słabo czuję ruchy. W każdym razie nawet ktg odnotowywało mało ruchów, a położne mówiły, że jak zwykle śpi :) po porodzie spała po 22 h na dobę. Aż miała płaską głowę od spania ;) Od 3 miesiąca przesypia noce od 20.30-7 rano i potem jeszcze od 8-10, a popołudniu ma 2 drzemki. Taki z niej śpioszek. Ma teraz pół roku i jest bardzo bardzo spokojna :) aż za dużo waży :)

2016-04-05 23:26

Marta to też już Ci zleciało. Dzień za dniem ucieka i termin się nam zbliża wielkimi krokami. Patrycja nie ma porównania i to nie ma znaczenia jaki Malec jest z brzuszku a jaki się urodzi. To by było za proste, jakby można było określić to od razu przed urodzeniem jaki Maluszek będzie miał temperament.

2016-04-05 20:57

Mój mały w brzuszku dawał takie popisy najintensywniejsze były w czasie jazdy i gdy kładłam się spać , teraz ma trzy miesiące i potrafi pokazać na co go stać :)

2016-04-05 11:53

Marta ja mam termin na 29 sierpnia jednak jest to tyko termin z Usg. Karmiłam jeszcze córkę i miesiączka nie wróciła:) Wiadomo jak jest z tymi terminami, może być różnie:)

2016-04-04 23:56

Tak Marta ja w czerwcu już będę spacerowała z wózeczkiem. :)