Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2324 Wątki)

ból w podbrzuszu

Data utworzenia : 2016-02-02 17:27 | Ostatni komentarz 2016-02-29 20:56

basiadzw

5182 Odsłony
120 Komentarze

zaczne od tego że w poniedziałek było wszystko ok. Bawiłam się z synkiem, huśtałam go w domowej huśtawce. Jednak przy wyciąganiu go coś mnie szarpnęło w dole brzucha. od tamtej pory jest tragedia :( nie mogę normlanie się schylić a jak już się uda to znowu ciężko mi się wyprostować. Nie chce panikować ale ból naprawdę jest dość mocny. za tydzień dopiero mam wizyte u lekarza :( nie bardzo widzi mi się pobyt w szpitalu bo to dopiero 17 tydzień. a niebawem badania prenatalne.

2016-02-03 17:21

tak jak chciało jajeczko89. u lekarza byłam. Nie jechaliśmy na pogotowie bo nie widziałam takiej potrzeby. Zadzwoniłam, umówiłam się na wizytę. Badanie zrobione, usg zaliczone. efekt? Powinnam już leżec w szpitalu. Skierowanie na oddział dostałam do łapy. Zakaz noszenia, dźwigania i podnoszenia. Przy moim ponad roczniaku będzie ciężko trochę bo mu akurat teraz ząbki wychodzą:( Jedyny plus ze do szpitala mogę isc jak zorganizujemy sobie życie. Staneło na piątku. w pracy opieka na młodego piątek i poniedziałek. Potem urlop tydzień. jak się przedłuża moje "wakacje" ściągamy moją ciocie. Innej opcji nie ma. (teściowej psa nie oddam na 5 minut, a moich rodziców nie ma już z nami. :( z mamunią życie było by łatwiejsze ale trzeba sobie radzić).

2016-02-03 15:21

basiadzw daj znać czy byłaś na konsultacji w szpitalu , mam nadziej ,że to nic poważnego.

2016-02-03 08:17

Moje zdanie też jest takie, że wszelkiego rodzaju niepokojące nas bóle najlepiej sprawdzać u lekarza, ja bym tak zrobiła, lepiej dwa razy sprawdzić niż później żałować

2016-02-02 23:48

Jedz jedz każdy niepokojący objaw bądź ból należy skonsultować z lekarzem nie czekaj jedz na pogotowie.

2016-02-02 23:06

Popieram. Bierz w rękę kartę ciąży i szybko do szpitala. Nie ma co się zastanawiać. Ja osobiście szybko bym jechała i panikowała. W takich wypadkach nie ma co myśleć.

2016-02-02 21:44

Podobnie jak dziewczyny radzę udać się do lekarza. Może to nic niepokojącego (naciągnęłaś sobie coś), ale lepiej dmuchać na zimne. W ciąży musisz martwić się za dwoje!

2016-02-02 18:58

Ja też uważam że powinnaś pojechać do najbliższego szpitala w którym na pewno lekarz wykona wszystkie niezbędne badania. Ja wychodzę z założenia że lepiej zgłosić się do lekarza o jeden raz za dużo niż o jeden raz za mało - tu chodzi o życie i zdrowie Twojego dziecka.!

2016-02-02 17:30

Na Twoim miejscu pojechalambym na pogotowie, lepiej wyjść na panikare niż żeby miało być coś nie tak.