Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2324 Wątki)

ból w podbrzuszu

Data utworzenia : 2016-02-02 17:27 | Ostatni komentarz 2016-02-29 20:56

basiadzw

5181 Odsłony
120 Komentarze

zaczne od tego że w poniedziałek było wszystko ok. Bawiłam się z synkiem, huśtałam go w domowej huśtawce. Jednak przy wyciąganiu go coś mnie szarpnęło w dole brzucha. od tamtej pory jest tragedia :( nie mogę normlanie się schylić a jak już się uda to znowu ciężko mi się wyprostować. Nie chce panikować ale ból naprawdę jest dość mocny. za tydzień dopiero mam wizyte u lekarza :( nie bardzo widzi mi się pobyt w szpitalu bo to dopiero 17 tydzień. a niebawem badania prenatalne.

2016-02-29 20:56

A to pierwszy raz miałaś teraz tą szczepionkę? Czy kolejną?

2016-02-29 20:41

Magiczny najwyżej nie zdecydujesz się poraz drugi i przerzucisz się np na tabletki. Na moją relację musicie jeszcze trochę poczekać bo to dopiero w czerwcu :) Więc jeszcze trochę.

2016-02-29 19:56

k.Sepiolo mi ginekolog powiedziała tylko, że muszę się liczyć z tym, że płodność może mi wrócić po kilku miesiacach, a nawet dojść do kilku lat... Moja miesiączka po tym zastrzyku robi się bardziej skąpa... Dziś mam 4 dzień, a już jej prawie nie ma, co u mnie się prawie nie zdarzało... Ale brzuch mnie przez dwa dni bolal niemiłosiernie

2016-02-29 19:46

U mnie się nie sprawdziła teoria z miesiączką. Mam je raczej krótkie bo ok 5 dni i nie są wybitnie bolesne. Jaki był poród to nawet nie wiem... Skurcze zaczęły mi 24 h przed porodem ale pierwsze 12h było znośne. Najgorsza była końcówka czyli ostatnie 6 godzin. Natomiast mnie skurcze parte nie bolały. Gdyby mi położona nie mówiła kiedy mam przeć to nie wiedziałabym że już czas. Natomiast zgodzię się z uwarunkowaniami genetycznymi. Moja mama też przenosiła ciążę i również miała duże dzieci. No i jej poród trwał 24h

2016-02-29 16:40

Moja koleżanka też narzekala na ból brzucha gdy miała ten zastrzyk i bardzo bolesne i obfite miesiączki, aż skrzepy... Ja też kiedyś chciałam zdecydować się na zastrzyki bo nie trzeba było pamiętać o tabletce ale zrezygnowałam bo lekarz bardzo mi odradzał.

2016-02-29 16:33

Dobrze że go masz raz na 3 miesiące :)

2016-02-29 14:44

Ranyyy jestem po zastrzyku anty(w piątek miałam) i miałam taki ból brzucha, że myslałam, że umrę... Zawsze miewam bolesne miesiączki przez pierwsze 2 dni jej trwania, ale po tym zastrzyku to jakaś masakra... Nie wiem, czy za 3 miesiące się znów na niego zdecyduję :p

2016-02-29 13:59

Kasiu godzina zero zbliża się wielkimi krokami;-) Ja rok temu byłam z brzuszkiem, w tym czasie to przygotowywała się do ślubu który mieliśmy 6 kwietnia:-D