Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Kwas foliowy, a kapsułka DHA

Data utworzenia : 2015-06-18 10:13 | Ostatni komentarz 2015-06-19 16:30

beti2270

6707 Odsłony
9 Komentarze

Witajcie, wiem, że jest dużo wątków na temat witamin w ciąży, ale nigdzie nie znalazłam tego co mnie interesuje. Chyba, że ktoś to znajdzie to proszę o przekierowanie. Do tej pory oprócz witamin dodatkowo jadłam kwas foliowy, ale od 6 miesiąca kupię witaminy z kapsułką DHA. Więc mi się wydaje, że kwas foliowy spokojnie można odstawić... Bo w DHA też on jest, a nie chcę przedobrzyć... jedno i drugie pozytywnie wpływa na układ nerwowy. Chociaż dzieci jest dwójka i ciągle się boję, że tych witamin będzie im mało

2015-06-18 10:39

Ja przed ciążą kwas foliowy brałam przez pół roku. Jak poszłam do lekarza to pierwsze jego pytanie dotyczyło właśnie tego czy biore już kwas foliowy. Miałam go brac jeszcze przez pierwsze trzy miesiące ciąży i odstawić właśnie z racji tej, ze brałam inne witaminy. Lekarz stwierdził, że nie ma potrzeby prania jeszcze dodatkowo kwasu foliowego. Ogólnie to lekarze branie kwasu foliowego zalecają tylko na początku ciaży. jak jesteś pod stałą opieka lekarza to zapytaj się go czy jest jeszcze potrzeba dodatkowo brania kwasu foliowego. ja o takie rzeczy pytałam lekarza.