Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2325 Wątki)

,,Dzień Wydobycia "

Data utworzenia : 2015-04-09 21:10 | Ostatni komentarz 2016-03-06 09:44

Judytka.92

15675 Odsłony
196 Komentarze

W,, internetach " jest wojna mam które rodziły przez CC z mamami które rodziły Sn. Spór jest wywołany tym że matki które rodziły naturalnie uważają się za lepsze od tych drugich. Mało tego twierdzą że dzieci urodzone przez cc nie powinny obchodzić urodzin tylko powinno to się nazywać Dzień Wydobycia... Jak dla mnie to paranoja ale chciałabym poznać również Wasze zdanie na ten temat.

2015-04-09 22:28

Ja już na ogólnym napisałam. Po sn fajnie bo szybko dochodzisz do siebie a po cc fajnie bo się nie męczysz ale męczysz się potem przez 2-3 tygodnie... Nie życze nikomu takiego bólu jak ja akurat czułam,bo kazda kobieta wiadomo po cc inaczej się czuje inne nawet lepiej.. https://www.facebook.com/746563065376170/photos/pb.746563065376170.-2207520000.1428606911./889079757791166/?type=3&permPage=1 nawet wkleiłam ten link :D taka typowa kwoka co myśli,że jak urodziła naturalnie,jak karmiła piersią to jest ponad wszystkimi... A taka prawda,że cesarka to jest duża ingerencja w organizm i to nie jest przekłucie uszu a operacja po której nie można sobie pozwolic na więcej dzieci bo wiąże się to z komplikacjami...I gdybym chciała mieć cesarkę na życzenie to w nosie miałabym opinie innych i nawet bym zapłaciła 10 tysięcy za tą cesarkę więc niech taka krowa nie ocenia co jest porodem a co nie :)

2015-04-09 22:23

Czytałam to na fb Matki Prezesa. Gdzieś wcześniej też o tym słyszałam, coś mi się odbiło o uszy ale dopiero dzisiaj zwróciłam na to uwagę. No jak dla mnie to jest również wielkie nieporozumienie. Przecież do CC również potrzeba mnóstwo wysiłku i to również jest wielki ból.... I ten dzień wydobycia... Eh..

2015-04-09 21:54

Pierwsze słyszę Judytka dzie Ty i tym czytałaś? Jejku jak kobieta która jest matką i ma być wzorem dla swojego dziecka może powiedzieć że nie powinny obchodzić urodzin tylko dzień wydobycia. No sorry ... Ale czy one mają mózg ,a niby ich dzieci są lepsze bo urodziły się Sn.? Przecież to jakaś porażka , nie uważam aby matki rodzące cc i ich dzieci były gorsze ten kto to zaczął na powinien się teraz zastanowić nad sobą jak tam można!

2015-04-09 21:25

To jakieś jedno wielkie nieporozumienie. Przecież nie każda matka rodzi przez cc z własnego wyboru. Poza tym nie wiem dlaczego dzieci urodzone przez sn miały by być lepsze? Ja pierniczę. Ludzie, to chyba już problemów nie mają i na siłę je wynajdują. Hejtuję kobiety, które wypisują te bzdury na maxa!