Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

34 tydzień, napierająca główka na szyjkę

Data utworzenia : 2014-11-25 13:12 | Ostatni komentarz 2016-09-16 21:24

k.mlodozeniec93

60335 Odsłony
27 Komentarze

Witam, dziś byłam u swojego ginekologa ponieważ od kilku dni czuję silne kłucie-ciągnięcie w pochwie i bez przerwy biegam do wc, czasami nawet nie oddaję moczu. Na badaniu dopochwowym lekarz stwierdził, że szyjka nie jest skrócona (4cm), ale synek jest ułożony bardzo nisko i napiera na moją szyjkę. Doktor powiedział, że to, że szyjka na dzień dzisiejszy jest w porządku nie oznacza, że nie skróci się szybciej. Dodam, że od kilku miesięcy przyjmuje no-spa forte i scopolan, ponieważ jest zagrożenie porodem przedwczesnym, ale lekarz kazał mi powoli odstawiać regularne branie leków, mam je przyjmować tylko przy bólach, skurczach lub napinającym się brzuszku, gdzie miewałam już bardzo silne skurcze i napinanie go. Czy któraś z Was może przechodziła przez to samo? Bardzo proszę o odpowiedzi.

2016-09-16 21:24

takie napieranie czuję przy dłuższym chodzeniu i wysiłku, u mnie szyjka jest w dolnej granicy normy tj 3,1 cm w 30 tc i muszę brać proszki rozkurczowe oraz prowadzić oszczędzający tryb życia:(

2016-08-29 15:19

Dziewczyny w takiej sytuacji musicie bardzo dużo odpoczywać. Im więcej odpoczynku tym lepiej. :)

2016-08-28 08:51

DorFryt 38 tydz to juz ladnie i donoszona ciaza;)

2016-08-27 18:08

Mi pani dr od początku mówiła ze z moją wadą macicy ciężko będzie mi donosić ciążę i dziecka się że pierwsze dziecko urodziłam w 38tyg... odpoczywaj ile mogę.. ale im dłużej leżę tym bardziej się denerwuje :-(

2016-08-27 17:24

Witam! Miałam taka sama sytuacje. Ostatni raz byłam na wizycie w 34 t.c czułam ból i napięcie w okolicach krocza, lekarz podczas badania stwierdził ze szyjka w porzadku, nie skraca się i jest zamknięta, ale maluszek bardzo napiera główka. Termin porodu mam dopiero na koniec września. Jedyne zalecenia jakie dostałam to jeżeli nie chce jeszcze urodzić to mam dużo odpoczywać. Nie daje dużych szans donoszenia dziecka do 40 tygodnia ciazy, mówił rownież, ze tak mocno napierająca głowa dziecka spowoduje ze szyjka otworzy sie szybciej. Pozdrawiam

2016-08-27 16:17

Ja takie napieranie na szyjkę czułam od około 32 tygodnia co powodowało u mnie czasami problemy z poruszaniem się, bolało i czułam dyskomfort podczas chodzenia....przeszło dopiero kiedy mały przyszedł na świat. Pomimo napierania na szyjkę całe szczęście nie skracała się. Należy się oszczędzać a wszystko będzie dobrze.

2016-08-27 14:36

Mój też ma niziutki główkę i dr stwierdziła, że przez to nabieranie skróciła mi się szyjka... właśnie jak chodzę to mi sie wydaje, że dziecko mi już wychodzi... takie dziwne uczucie :-( właśnie wczoraj miałam problem z aplikacją luteiny, wydaje mi się, że za blisko zaaplikowalam :-(

2015-01-26 17:46

mi sie mniej wiecej w tym okrsie za szybko zaczela skracac szyjka i lekarz zalecil mi branie Magne B6