Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2335 Wątki)

Ryby, orzechy, grzyby w ciąży

Data utworzenia : 2014-08-11 10:58 | Ostatni komentarz 2016-12-07 10:41

Konto usunięte

20020 Odsłony
241 Komentarze

Jestem w 6 miesiącu ciąży i zastanawiam się czy mogę jeść ryby wędzone? Jadam ryby na parze, smażone (bo mi smakują najbardziej) ale jeszcze w czasie ciąży nie jadłam wędzonych . Kiedyś gdzieś przeczytałam , że nie można i od tej pory nie jem wędzonych ryb;/ Tak samo ostatnio mąż jadł śledzika w oleju i occie i też miałam ochotę ale powstrzymałam się. Tak samo czy można jeść orzechy (migdały, nerkowce, pistacje itd.) oraz grzyby (smażone oraz w occie)?Czy nie zaszkodzi maleństwu?

2016-12-07 10:41

Kasia ja wczoraj przed porodem mialam sprawdzane paznokcie u rak :D nawet jak powiedzialam zenic nie mam to Panis prawdzala czy chociazby odzywki bezbarwnej nie ma bo "ona musi miec pewnosc" heheh :)

2016-12-06 00:44

Ja też mam swoje paznokcie jakoś 2 cm. I jak dla mnie jest to długość optymalna przy opiece i pielęgnacji dziecka. Dłuższe były by niewygodne dla mnie więc po co się męczyć. Ale też zawsze podziwiam mamy z przedłużonymi paznokciami. No ale na pewno jest im z tym dobrze ale czy wygodnie??No tego pewna już nie jestem. Do porodu paznokcie miałam ładnie spiłowane ale nie pomalowane. Z pomalowanymi paznokciami na porodówce jest taki problem, że je mając nie można zrobić testu krążenia. Poza tym wszystkie zmiany/komplikacje można najszybciej zobaczyć po płytce paznokcia.

2016-12-05 17:24

Magros ja do porodu mam zrobione paznokcie u stop, a u rak czysciutke króciotkie. Ale mam kolezanke fryzjerke, kotra ma mega szpony i nie wyobraza sobie krotkich. Mowi ze zkrótkimi nie umie nic zrobic :D

2016-12-05 08:22

Do porodu bez hybrydy i lakieru. Można mieć ładne paznokcie, zadbane bez lakieru przecież. Ale o ile my tu rozmawiamy o takich całkiem "normalnych" paznokciach to muszę powiedzieć, że jak czasami widzę paznokcie niektórych mam, które są tak długie, że szok to faktycznie nie wiem jak one radzą sobie z pielęgnacją. Kremowanie pupy, smarowanie dziąsełek, przemywanie oczek. Mimo, że swoje naturalne paznokcie mam mocne i zawsze dość długie, poza opuszek wystaje z 1-2 cm, to nie wyobrażam sobie mieć tipsów czy innych przedłużaczy.

2016-12-01 09:17

Dziubus jesli kosmetyczka dba dobrze o siebie podczas pracy (maseczki) i czesto wietrzy pomieszczenie to jest wszycho ok :) Ja do samego konca tak pracowalam i wszycho jest ok :) Donnavito, tu nie chodzi o to ze matka ma byc niezadbaną kura domowa w porwanym dresie :) Tylko ze na porodówkach czepiają sie pomalowanych paznokci ze wzgledu an to, ze lakier moze przeklamywac wyniki (np podczas porodu na palcu masz urzadzenie) no i na paznokciach widac nieprawidlowosci w razie komplikacji :) Dlaetgo albo krzycza na nas biedne mamy, albo dopiekają :)

2016-11-30 22:56

Ja nie malowalam paznokci w ciazy bo to szkodliwe dla dziecka ;/ chociaż nie ma badań dotyczących efektów domowego stosowania kosmetyków z formaldehydem i toluenem(znajduja sie w lakierach do paznokci), ale u kosmetyczek częściej odnotowuje się zahamowanie wzrostu płodu, wady wrodzone, martwe urodzenia, czy poronienia. Dla jasnosci chodzi mi głównie o opary z lakierów i zmywaczy .

2016-11-30 22:29

to chamskie krytykowac cudzy wygląd, to dobrze ze kobieta dba o siebie, nie rozumiem podejscia,ze jak zostaje matka to musi w worku chodzic, nie ma prawa sie malowac itp., ja mam swoje krótkie paznokcie ale zawsze zadbane i pomalowane u stóp i rak, nie znosze nawet mikroodprysku, tak samo jak lubie delikatny makijaz i włosy w ładzie i bez odrostów, nie nosze tez rozchłestanych dresów, a seksowne sukienki teraz luźniejsze bo brzuch rośnie ale mimo wszystko staram się sobie podobac bo to mi dodaje pewności siebie i do porodu tez pojadę zadbana

2016-11-30 19:23

Mi tam ogolnie podoba sie jak kobieta ma zadbane dlonie is topy (zbiczenie zawodowe) hehe ale osobiscie uwazam ze na porod albo rece albo dlonie muszą byc czyste