Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2321 Wątki)

Pozycje snu.

Data utworzenia : 2014-01-13 11:03 | Ostatni komentarz 2014-10-04 20:05

A.Sosnowska

9335 Odsłony
54 Komentarze

Witam dziewczyny chciałam zapytać w jakich pozycjach w czasie ciązy juz zaawansowanej najlepiej w 3 tc jesli brzuszek jest juz dosć duży jest wam zasnąć? Bo ani lewy bok ani poduszka cybuszka niestety mi nie pomagają .

2014-10-04 20:05

Ja tak marzyłam, żeby położyć się na brzuch...och. Ale oczywiście tego nie zrobiłam. Więc spałam na boku i jakoś dało się przeżyć. Tu troszkę więcej o pozycjach spania : http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-badania-w-ciazy/1314-prawidlowa-pozycja-do-snu-w-ciazy.html

2014-10-04 12:17

Mi najwygodniej było spać na boku z poducha między nogami i starałam się spać jednak na lewym boku bo tak mi mówiła położna że dzieciom jest wtedy lepiej .Więc nie było wyjścia choć przed ciążą spałam tylko i wyłącznie na brzuchu to jednak dla malucha jesteśmy w stanie zmienić nasze przyzwyczajenia

2014-10-03 19:57

Ja zawsze robiłam sobie tak zwanego Rogala z poduszki albo zapasowej kołdry i wkladalam miedzy nogi. A poniewaz czesto towarzyszyła mi zgaga i katar to jedyna pozycja w ktorej potrafiłam zasnąć to pozycja na boku.

2014-10-03 18:50

Mi wygodnie było zasypiać na boku. Raz na jednym, raz na drugim, ale pod brzuszek zawsze miałam podłożoną poduszkę. Wtedy brzuch tak mi nie leciał w dół.

2014-09-12 19:19

Moja ulubiona pozycja to na wznak. Jakkolwiek bym sie przekrecala na bok tak za kazdym razem brzuszek zbytnio ciazy. I koniecznie musi byc wywietrzony pokoj przed snem.

2014-09-12 15:09

Ja śpię na boku. Obojętnie którym. Najlepiej mieć poduszkę lub kołdrę między nogami. Chyba inaczej bym nie zasnęła. Na plecach czasem trudniej się oddycha.

2014-09-10 23:22

Ja zmuszałam się do spania na lewym boku, bo to najzdrowiej dla mnie i dziecka miało być. Używałam rogala i to mi trochę pomagało, ale czasami już nie mogłam wytrzymać i pozwalałam sobie na kilka minut drzemki na prawym boku. Często też leżałam w pół siedząco na plecach i to też jakoś działało.

2014-09-10 23:01

mamuska, czasami jest tak, ze maluch jest gorzej ulozony, przez co ty gorzej sypiasz i nie mozesz sie ulozyc :) rogal raczej nie zawinil :P ale wiadomo,z e kazdy inaczej przyzwyczajony jest spac, ja do tej pory spie z rogalem a moj maly ma juz ponad 15 mcy ;) uwielbiam te poduszke, jak jej nie ma to mi sie zle spi :) bardzo pomogla w czasie ciazy i karmienia, a poza tym teraz jak maly jest ciut wiekszy to wystarczy ze wtuli sie w mojego rogala i usypia