Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2325 Wątki)

Badanie na hiv

Data utworzenia : 2013-12-18 15:17 | Ostatni komentarz 2016-03-06 10:55

konto usunięte

19604 Odsłony
276 Komentarze

W związku z akcją https://www.faceandlook.pl/gwiazdy-zachecaja-do-testow-na-hiv-w-trakcie-ciazy Mam pytanie czy lekarz prowadzący zlecił wam sam od siebie badanie na HIV, i czy musiałyście za nie płacić?

2016-03-06 10:55

Bo wizyty prywatne maja to do siebie, że za wszystko trzeba zapłacić. Ale jeśli ktoś decyduje się chodzić do ginekologa prywatnie to liczy się z tym, że płacić będzie za wszystko. Jeśli idziemy do ginekologa na NFZ za badania nie płacimy i mamy na nie skierowanie.

2016-03-05 21:18

Placilam za badanie, lekarz mi dal sam skierowanie. Ale chodze prywatnie takze za wszystkie badania place

2016-02-29 23:19

Kasia bo to zależy czy chodzi się do przychodni czy prywatnie... przynajmniej u mnie tak było... póki chodziłam do przychodni to lekarz mi zabierał wyniki - wpisywał wyniki do mojej karty ciąży ale oryginał zabierał, dopiero jak zmieniłam lekarza na prywatnego to nie zabierał mi wyników ale za to w przychodni były bezpłatne a prywatnie płaciłam ja.... A. Chalat przygotuj się na dużą kwotę - to nie są tanie badania...

2016-02-29 20:00

Mi lekarz również zlecił takie badanie, ale niestety nie wydał mi na nie żadnego skierowania co oznacza, że w będę musiała za nie zapłacić, a z tego co mówiła jest to dla mojej lekarki bardzo istotne badanie. Dodam, że lekarz jest na NFZ.

2016-02-05 10:44

Jejeczko ja też się nie spotkałam z tym, żeby lekarz zabrał jakiekolwiek wyniki jeśli nawet robione są na kasę chorych to tak na prawdę do czego są mu potrzebne. My w sensie ciężarne czy też chore to co innego. Idziemy do szpitala, na konsultacje do innego lekarza ale lekarzowi w tym wypadku prowadzącemu??? Nie potrafię znaleźć rozsądnego wytłumaczenia.

2016-02-05 10:33

Oczywiście, ze trzeba mieć oryginal, jestem trzeci raz w innym szpitalu i zawsze pierwsze co to proszą o oryginał grupy krwi.

2016-02-05 10:19

Nie wiedziałam że lekarz może zatrzymać wyniki , u mnie jak coś potrzebuje to robi sobie kopię . Nigdy nie wiadomo kiedy będzie potrzebna hospitalizacja i datego zawsze trzeba mieć przygotowane wyniki pod ręką.

2016-02-05 10:14

U mnie w szpitalu wymagają oryginału grupy krwi :) Ja oczywiście swój posiadam. Jeśli chodzi o pozostałe wyniki badań to nie robi to dla mnie jakiegoś problemu (chociaż osobiście ja posiadam swoje wszystkie w oryginale) mój ginekolog wpisuje wszystko w kartę ciąży i mówi że oprócz grupy krwi nie są mu inne potrzebne i ja też mogę je zostawić w domu. Przy sobie zawsze musimy nosić w torebce właśnie oryginał grupy krwi i kartę ciąży. Bo w naszym szpitalu tylko to jest wymagane. Moja pani ginekolog tam pracuje i tak naprawdę nie mam podstaw żeby jej nie wierzyć więc po co taszczyć ze sobą całą resztę. Chyba, że u Was w szpitalach musisz mieć wszystkie wyniki od samego początku ciąży.