Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Kolejna ciąża po cesarskim cięciu. Kiedy?

Data utworzenia : 2013-08-01 00:29 | Ostatni komentarz 2015-12-09 19:37

Monia

43645 Odsłony
49 Komentarze

Witam serdecznie. Jestem szczęśliwą mamą 7,5 miesięcznej Gabrysi i jestem po cesarskim cięciu. Teraz najprawdopodobniej jestem w ciąży i nie wiem czy się martwić czy nie jest za wcześnie. Pani doktor która mnie prowadziła w drugiej połowie ciąży powiedziała że przez rok nie mogę zajść, a ta P.dr. która prowadziła pierwszą połowę stwierdziła że tylko pół roku trzeba odczekać, natomiast trzecia P.dr. kazała czekać co najmniej dwa lata. Po takich rozbieżnych informacjach ja po prostu się strasznie pogubiłam i nie wiem kto ma rację i kogo się słuchać. Martwić się czy nie? Może ktoś wie ile faktycznie powinno się odczekać i czym grozi przedwczesna ciąża po cesarce? A może ktoś był w podobnej sytuacji?

2013-08-01 03:13

Hmmm...zerknij na mój watek, pod podobnym tytulem "porod naturalny po cc" czy jakoś tak, weszlam przez telefon na lovi.pl wiec ci linka nie dalam, ale dodawalam ten wątek ze trzy dni temu... Jest to trochę szybko jak na druga ciaze po cc, z góry wiadomo,ze bedziesz miala druga cesarke...bo za szybko po pierwszej :/slyszalam, ze powinno sie odczekać z rok czasu, ale czasem sie trafia wiec najlepiej porozmawiac z lekarzem... A co do tego czym moze grozić... Ja nie sadze, ze powinnaś sie tego dowiadywać "co sie mogloby zdarzyć...". Cesarka to operacja, przecinają ci brzuch i macice zeby wyjsc dziecko, to, ze juz soe czujesz dobrze nie znaczy, ze w srodku wszystko sie zagoilo... A macica znowu ma rosnac... Ja ekspertem nie jestem, ale jezeli juz jestes w ciazy to nie ma co sie straszyc bardziej, tylko zapytac lekarza co zrobic zeby uniknac przykrych komplikacji