Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Woskowina Uszna

Data utworzenia : 2016-02-29 10:02 | Ostatni komentarz 2016-03-03 13:49

Agnieszka9308

1848 Odsłony
11 Komentarze

Witam nie mogłam znaleźć innego wątku więc zakładam swój. Od paru dni borykam się z woskowiną u mojej 5 msc córki. Tego jest bardzo dużo. Czyszczę uszka co 2-3 dni podczas kąpieli mokrym wacikiem. przemywam tylko zewnętrzną stronę uszka. Możecie mi coś poradzić :)

2016-02-29 12:54

Mój synek miał również dużo woskowiny i nawet podczas badania lekarka zauważyła że jest jej dużo ale nie kazała niczym specjalnym jej czyścić tylko nadmiar który wypłynie myć wacikiem lub ręcznikiem. Po tym jak po zapaleniu ucha dostał silny antybiotyk sytuacja się odmieniła i woskowiny nie było prawie wcale - na forum Lovi założyłam nawet wątek na ten temat i zarówno dziewczyny które miały podobne przypadki u swoich dzieci jak i lekarka którą zapytałam dlaczego synek nie ma woskowiny słusznie twierdziły że to okres przejściowy i po kilku - kilkunastu tygodniach będzie ok. W tej chwili woskowina jest - ale nie w takiej ilości jak wcześniej więc to pewnie jest tak że jej ilość się zmienia.

2016-02-29 12:45

Tu podsylam link do stronki o tym produkcie. http://www.olivocap.com Warto zapytac tez farmaceuty lub/i lekarza czy u takiego malego dziecka mozna stosowac taki produkt. Ja stosowalam to u 2 latki

2016-02-29 11:53

My za rada laryngologa uzywalismy oliwy z oliwek wstrzykiwalam ja w uszy coreczce strxykawka niestety jak dlamnie byla to niewygodna forma,chodz tania. Szukalam innej metody i znalazlam Olivo cap i to byl strzal w 10 wygodny aplikator i sobstacja zostawala w uszku i wyplywala potem razem z woskowinka a nie tak jak olwa wszedzie prysnac potrafila.