Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Plyn do kąpieli i mycia główki

Data utworzenia : 2015-05-19 22:36 | Ostatni komentarz 2016-03-11 22:15

zanetkaski88

5761 Odsłony
70 Komentarze

Witam. Mój syn ma 6 miesięcy, skorygowany 3 miesięcy. Jakie polecacie płyn do kąpieli i mycia główki? Dodam, ma krostki na buzi, karmię butelką , często go swędzi. Lekarze mówią, że dojrzewa. Proszę o radę.

2015-05-20 19:37

Oilan ma identyczny skład co oilatum a jest połowę tańszy. Przy pierwszym synku też go stosowałam, teraz stosujemy olejek do kąpieli Linuś polskiej firmy ziołolek oraz emolium.

2015-05-20 14:59

My również stosujemy oilatum;) co prawda teraz córka ma czystą skórę ale 2 tygodnie po narodzinach miała trądzik niemowlęcy i łojotokowe zapalenie skóry.... Oilatum sprawdził się bardzo dobrze

2015-05-20 11:52

Zapraszamy do przejrzenia sekcji Pielęgnacja, m.in. ten wątek może być przydatny http://lovi.pl/pl/forum/9/804/1

2015-05-20 08:46

My stosujemy oliatum, Na skórę bardzo wrażliwą córci sprawdza się idealnie, ładnie ją nawilża, nie ma już tylu suchych. miejsc

2015-05-20 08:17

Moja córka miała podobny problem. Tez byla wczesniakiem i miała krostki. Najpierw wyszły jej na twarzy a potem na szyi , głowie i uszach. Byłam z tym u dermatologa. Lekarka poleciła nam żel do mycia ciała i włosów EUBOS. Był dość drogi ale bardzo wydajny. Wystarczył na 4 miesiące. A co najważniejsze bardzo nam pomógł. Wystarczyło niewiele żelu a rozprowadzal się świetnie. Po tygodniu stosowania krostki zniknęły.

2015-05-20 08:01

Zenetkaski jeżeli Twój synek ma problemy z krostkami to ja stosowałabym emolienty do kąpieli które są bardzo delikatne dla skóry dziecka a dodatkowo bardzo dobrze ją nawilżają. Co do krostek to mój synek miał przez kilka tygodni całą buzię i szyję w krostach które okazały się być trądzikiem niemowlęcym który po jakimś czasie zniknął ( nie używałam żadnych maści ani leków).