Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (282 Wątki)

Sucha skóra

Data utworzenia : 2015-03-09 22:02 | Ostatni komentarz 2025-01-14 22:03

paulitkaa

12870 Odsłony
182 Komentarze

Moja córka ma prawie 5 miesięcy używam po kąpieli oliwki a w ciągu dnia kremu bambino lecz rączki i czoło ma wysuszone i muszę smarować jej bardzo często moim zdaniem pisze z pytaniem jaki polecacie produkt dobrze nawilżający dla takiego maluszka ?

2015-03-09 22:38

doleje jutro do kąpieli oillan jeżeli nie pomoże będę próbowała dalej z innymi produktami które zostały wymienione

2015-03-09 22:28

Oliwka w nadmiernej ilości wysusza skore i trzeba ja uzywac z umiarem. Wydaje mi się ze kosmetyki z emolienami typu Emollium, oillan, oilatum sa najlepsze bo zawierają substancje które bardzo długo utrzymują nawilżenie skory. W balsamie z oillan dodatkowo jest 30% parafiny która jeszcze lepiej zatrzymuje wilgoc w skorze. Co prawda długo się wchłania ale ja jestem bardzo zadowolona z niego. Skora prawie do wieczora ma taka tlustawa powloke ale nie brudzi to ubran,

2015-03-09 22:18

W tej chwili stosuję dokładnie to co Leila, czyli Oillan balsam. Wcześniej używałam też emolientów do kąpieli. Córka miała krostki na klatce piersiowej i mimo codziennej pielęgnacji, nie chciały zniknąć. Sięgnęłam po emolient do kąpieli i po jednej kąpieli już była poprawa (używałam m.in. oillan, oilatum, mediderm).

2015-03-09 22:15

http://www.lovi.pl/pl/forum/9/804, Może ten wątek coś pomoże... U nas oliwka wysuszała więc szybko z niej zrezygnowałam.

2015-03-09 22:15

Mam w domu oillan używałam go gdy córka miała trądzik niemowlęcy a miała wtedy niecały miesiąc ale to było zalecenie lekarza po takiej kąpieli trądzik intensywniej się objawiał ale spróbuje teraz może pomoże mam nadzieje

2015-03-09 22:05

U nas suchą skórę ratuje oillan balsam intensywnie natłuszczający. Przeznaczony dla niemowląt od 3 miesiąca.