Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Pieluchomajtki

Data utworzenia : 2013-12-14 22:49 | Ostatni komentarz 2022-08-25 11:53

mamabasia

8044 Odsłony
69 Komentarze

Czy któraś z Was używała pieluchomajtek dla swego dziecka? czy są wygodniejsze gdy dziecko uczy się korzystać z nocnika?

2014-01-07 23:18

Zgodzę się z kusia_ss przy nauce sikania pieluchomajtki są niezastąpione, gdy dziecko jest już większe świetnie wprowadza w samodzielność. Polecam, warto wydać troszkę więcej pieniążków i nauczyć swoje Dziecko samodzielności- nauczyć go i co najważniejsze pozwolić mu na to...

2014-01-02 11:13

Przy nauce korzystania z nocnika zdecydowałam się na pieluchy tetrowe i majtki wielorazowe z ceratką i siateczka. Sprawdziły się doskonale.

2013-12-29 11:20

Ja powiem szczerzę zastanawiałam sie nad nimi jak chciałam oduczyć Jule pampersów. W ostateczności nie kupowałam,a mała sama doszła do tego żeby w nocy nie robić siku w majteczki

2013-12-28 12:25

Basiu myślę, ze te pieluszki to strata pieniedzy, jeśli maluch się jeszcze mieści w pampersy ;) sa przedewszystkim tańsze a i lepiej na pewno się je zmienia ;) Moja kruszyna po raz kolejny jest na etapie zzucenia pieluch na rzecz majteczek a w tym pomógł nam niezastąpiony Święty Mikołaj;) który przyniósł tyle gaciołów, ze chyba starczy na cały rok ;) Pieluszki zakładamy jedynie na noc i na wyjazdy do sklepu (nie chce ryzykować w taką pogodę przecieku) Pieluszki zakładamy tylko pod pretekstem takim iż pieluszka jest po to żeby w pupe było ciepło, bo przeciez jest zima;) Zobaczymy co z tego będzie, póki co już miesiac upłynął a mała tylko w nocy śpi w pieluszkach i często bywa tak ze wstaje z suchą pieluchą.

2013-12-25 13:26

ja używałam ale krótko bo synek nie był z nich zadowolony wolał majteczki. Pieluchomajtek używaliśmy w nocy.