Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Zniszczone wlosy

Data utworzenia : 2018-01-26 10:03 | Ostatni komentarz 2022-08-25 11:52

olka00

771 Odsłony
8 Komentarze

Witam mam taki problem moja corka prawie 1,5roku ma strasznie zniszczone wlosy z tylu glowy od lezenia,jej wloski z natury sa bardzo cieniutkie ale to co m na tyle to jedno wielkie siano, trudno jest to rozczesac a i tak wyglada tak samo. Czy powinnam obciac te zniszczone wlosy? Prawde mowiac nie wyobrazam sobie tego bo corka nawet czesac sie nie daje ,wyrywa sie a co dopiero jakby miala to robic fryzjerka. Dodaje zdjecie i czekam na rady. Pozdrawiam

2022-08-25 11:52

może używaj olejka arganowego albo jakieś witaminki z biotyną

2018-02-06 09:42

Hej. Ciężko powiedziec jak sie maluch zachowa. Ja zawsze sama strzyge syna-2 lata. Ostatnio poszlismy do fryzjera i bylo ok :) mąż wymyślił żeby Marcel raz poszexł do salonu. Szczerze fryzjerka gorzej go obcięła ;) ale młody był grzeczny- obiecałam mu w nagrodę książeczkę ;) koszt książki okolo 8 zł na przecenie a młody je uwielbia

2018-01-28 14:59

Olka znam pare dziewczynek gdzie włoski sa zniszczone i nie chca rosnac...nawet mam w bloku sąsiadke , której córeczka na 2-3latka miala bardzo krótkie wlsoki..i mama narzekala ze nawet spineczki jej nie może zalozyc bo nie ma.na co..o je w koncu troszke obciela..i tak od 3roku dop zaczwly rosnac i ma juz.skonczone 4 i juz ma.takie dluzsze i gestszejsze a juz dwa razy obcinala, a sa tez rozni fryzjerzy.co maja jakies motorki , autka zamiast foteli i potrafią zagadac i zawsze to troszkę by obcial...ja z moim synkiem tez.mialam.problem obciac raz maz chcial obciac o tak sobie żartował to synek uciekal o prawie plakal i w koncu poszlam z nim.do fryzjera tam pani zaczęła z nim.rozmawiać i obcinala go nozyczkami a nie maszynka..i nawet byl grzeczny dwa razy sie poryszal bo wlosy go draznily bo ma delikatna skore bo ma.AZS i od urodzenia ma delikatna skore i wzystko go drazni a zwlaszcza wlosy to juz każdego draznia, nie tylko dzieci...i bedziesz miala.spokoj na jakies ok. 2-3mc a zawsze cos podciac to pomoze.

2018-01-27 23:13

Mojego brata corka tez miala takie włoski i w ogole nie chcialy jej rosną.Jak miala 2 latka to jej obcieto wloski na krótko i tak naprawde na 3 latka dopiero zaczęły jej włosy rosnąc.Troszke cierpliwości napewno zaczna w końcu rosnąc i dojda do siebie a lepiej obcinac ale tylkotroszke podcinac nie na łyso ;)

2018-01-27 06:00

Moja siostrzenica była straszny łysol, po szwagrze i jego rodzinie niestety odziedziczyła słabsze włoski. Przez pierwszy rok była prawie bez włosów. Później zaś rosło właśnie takie sianko:-) moja siostra psiakła jej po kąpieli i kiedy sobie pozwalała taka odżywka bez spłukiwania w sprayu dla dzieci i to co mogła podcinala regularnie. No i po jakimś czasie jej zaczęły rosnąć troszkę mocniejsze. Teraz ma 5 lat i już ładne włoski do ramion. Także cierpliwości. Moim zdaniem niestety lepiej obcinać :-) a i ta odżywka ładnie pachiała i miała kolorowe obrazki, więc mala się dawała zagadać, że to takie niby perfumy, bo słowa szampon itd nie znosiła:-) a ten spray wąchała, psiakła sobie później sama po tych włosach :-) i obcinanie było w innym czasie, żeby jej się z tym ta odżywka nie kojarzyła :-)

2018-01-26 19:08

Moja córa takie włosy miała i obcinalam kiedy spala bo inaczej by nie dała.

2018-01-26 18:38

Myślę, że mogłabyś poszukać salonu fryzjerskiego typowo dziecięcego, tam nie dość, że osoby potrafią odwrócić uwagę dziecka od "zabiegu", to jeszcze częsco ma atrakcyjne dla dzieci wyposażenie. Mój maluch ma bardzo gęste włosy i miał tak samo , obcięłam mu włosy podczas, kiedy oglądał swoje muzyczne bajki, wtedy nie zwracał na mnie uwagi a ja robiłam swoje. Wykorzystałam do tego nożyczki do paznokci z zaokrąglonymi końcami.

2018-01-26 10:26

Na tym zdjeciu tez widac o co mi chodzi . Dodaje