Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Pierwsza łyżeczka - jaka najlepsza

Data utworzenia : 2017-09-20 16:39 | Ostatni komentarz 2017-12-30 09:10

Agata.Ka

9497 Odsłony
39 Komentarze

Jaką łyżeczkę (chodzi mi o konkretny model) polecacie do rozpoczęcia przygody z karmieniem ze słoiczków. Wiek 5mcy

2017-09-24 23:33

U mnie pierwsza była plastikowa z Hippa - właśnie z długą raczką ;) a po niej zaraz metalowa zwykła . nie było żadnego problemu ze zmianą

2017-09-21 11:12

Nasza pierwsza łyżeczka to łyżeczka silikonowa, zmieniająca kolor pod wpływem ciepła z tommee tippee. Osobiście najbardziej podobało mi się w tej łyżeczce to, że ma długą rączkę i jest bardzo wygodna dla osoby, która karmi dziecko. A to że zmienia kolor, to raczej taki nieprzydatny gadżet, w niczym nam to nie pomogło. Później przerzuciliśmy się na plastikowe z tommee tippee, a następnie metalowe ze skip hopa. I podobnie jak u Kasi, synek nie miał żadnych preferencji, że z jednej jadł, a inną odrzucał.

2017-09-21 08:19

My od początku mieliśmy różne łyżeczki i z Hipp i z Canpol a później przeżuciłam się na metalowe. Syn z każdej chętnie je i nie ma swojej ulubionej.

2017-09-20 23:41

Tu są podobne watki http://lovi.pl/pl/forum/7/3781/1 http://lovi.pl/pl/forum/4/9514/1 U nas tak jak u dziewczyn jako pierwsza była łyżeczka z Hippa, u starszej i młodszej super zdała egzamin, jest dość płaska a jednoczesnie dziecku wygodnie z niej ściągnąć jedzonko. Później korzystalysmy z pomocy butelki wielofunkcyjnej Lovi, a jak młoda zaczęła jeść większe porcje zestaw z Canpola z miseczka, używamy do dziś ( ma 15 m-cy). Metalowe mi nie podchodzą, bo lubi gryźć sztućce a ten dźwięk powoduje u mnie gęsią skórkę ;) Na zdjęciu może tego nie widać, ale z Canpola jest głębsza od Hippa

2017-09-20 23:04

U nas sprawdziły się łyżeczki z Hippa, które były w darmowych paczuszkach. Mamy 2 i głównie nimi się posługujemy bo sa lekkie i fajnie wyprofilowane :)

2017-09-20 22:22

Gdzieś w internecie wyczytałam że najlepsza metalowa. Czytałam też że łyżeczka koniecznie musi być twarda choć rodzice boją się że zrobią krzywdę. Myślę że najlepiej mieć kilka żeby dziecko się nie przyzwyczailo tylko do jednej. Tylko na początku to pewnie lepiej wybrać jedną i nią próbować póki dziecko nie "zalapie" o co chodzi a później zmienić.

2017-09-20 19:48

Ja zaczelam rozszerzac dietę jak córka miała niecałe 6 mcy, kupiłam dwie łyżeczki z Canpolu 4 m+, jedna jest taka mniejsza fajnie sie sprawdza a druga wieksza i obie zmnieniaja kolor jak temperatura jest za wysoka