Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Nagle nocna butelka.

Data utworzenia : 2017-09-20 08:46 | Ostatni komentarz 2018-04-17 09:18

olka00

1951 Odsłony
13 Komentarze

Witam Moja corka ma za chwile rok (za tydzien) od mniej wiecej 5-6moesiecy przesypiala cale noce bez jedzenia czasami tylko chciala butle o 4-5 jak juz bylo blizej 8miesiaca w ogole sie nie budzila, teraz od jakiegos czasu znowu chce jesc w nocy mleko nie wiem czym to jest spowodowane i jak powinnam postepowac , nie chcialabym aby jadla w nocy bo jest to nie zdrowe nie chce tez rozpychac jej tym zoladek. Corka w nocy wydaje sie bardzo wyglodzona a sa to rozne godziny dzis np byla to 1 w nocy ostatnio 4,5 od razu nie daje butelki najpierw probuje dac wode, poznoej biore do lozka mysle ze moze wymusza albo chce bliskosci jak nic nie pomaga daje butle i od razu idzie spac. Wieczorem ostatni posilek je o 19 jest to 180ml z 3miarkami kaszki wiec mysle ze to duzo , spi okolo 20stej . Innym razem zrobilam 150mleka i z tego gesta kaszke wiec musialam wsypac duzo kaszki zjadla wszystko i tez wstala w nocy nie wiem jak mam postepowac czy dawac czy probowac przeciagac na razie robie tak ze zmiejszam ilosc mleka na poczatku w nocy robilam 180 teraz 150 a dzis 120 dalam moze w taki sposob przestanie potrzebowac? Prosze o rade.

2018-01-28 07:41

Hej czy to normalne ze 1,5roczne dziecko ktore wlasnoe zaczelo chodzic jeszcze bardziej chce jesc w nocy? Dzis to nawet 2 butelki mleka.. W prawdzie zjada max 120-140 ale je to tak jakby tydzien nie jadla a na noc mleko dostaje. Waga prawidlowa bo 9,5kg i ciagle stoi

2017-09-25 23:03

sorki gdzieś mi umknęło :) powiem ci ze mój zaraz 6 mc skończy i jak jadł ok 19:30 to wstawał na butlę ok 4 a teraz potrafi wstać o 1 i 5 a czasem jeszcze przed północą...wczesniej jadł 180 a teraz 120-150

2017-09-23 23:34

olka00 powiem Ci że mój syn jak był w tym wieku to jadł w nocy i to nie raz.Karmiłam piersią i często się budził na jedzenie.Dopiero jak miał ok 2 roku zaczynał spać bez jedzenia w nocy.... Możliwe że córka więcej potrzebuje jedzenia, bo rośnie i jak wierci się i jest głodna to lepiej jej dać mleko żeby spała spokojnie i była najedzona i była zaspokojona w składniki odżywcze.Widocznie teraz potrzebuje coś sycącego nawet w nocy.A wodę odrzuca bo jest głodna a pić jej się nie chce. A jak masz temp optymalną w pokoju gdzie śpi to widocznie o jedzenie chodzi. Nie musisz od razu dawać 200ml do jedzenia....Najpierw bym podała ciut mniej niż zjada na kolacje a żeby brzuszek miała zapełniony i mogła spać,a przy okazji Ty też.A w miarę upływu czasu i jak będzie starsza będzie wypijać coraz mniej.A jak Ty jej będziesz z dnia na dzień tak zmieniać porcje mleka to jak dojdziesz do 30ml to będzie cyrk... Po roku przeszliśmy na mleko krowie.Jest bardziej sycące niż mm a jak zrobisz grysik (zupę mleczną z kaszą manną na rzadko) to będzie syta większość nocy.Syn sam przestał sam jeść w nocy jak przyszedł na to czas.A jak czytam że dziecko nie może jeść już w tym czy takim wieku to mnie krew zalewa.Każde dziecko jest inne i inne ma zapotrzebowanie.Ja dawałam w nocy tak długo jeść jak syn chciał.

2017-09-20 17:40

Paulina napisalam w poscie ze najpierw daje jej wode ;)

2017-09-20 15:00

a może pić jej się chce nie jesć?