Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Nagle nocna butelka.

Data utworzenia : 2017-09-20 08:46 | Ostatni komentarz 2018-04-17 09:18

olka00

1952 Odsłony
13 Komentarze

Witam Moja corka ma za chwile rok (za tydzien) od mniej wiecej 5-6moesiecy przesypiala cale noce bez jedzenia czasami tylko chciala butle o 4-5 jak juz bylo blizej 8miesiaca w ogole sie nie budzila, teraz od jakiegos czasu znowu chce jesc w nocy mleko nie wiem czym to jest spowodowane i jak powinnam postepowac , nie chcialabym aby jadla w nocy bo jest to nie zdrowe nie chce tez rozpychac jej tym zoladek. Corka w nocy wydaje sie bardzo wyglodzona a sa to rozne godziny dzis np byla to 1 w nocy ostatnio 4,5 od razu nie daje butelki najpierw probuje dac wode, poznoej biore do lozka mysle ze moze wymusza albo chce bliskosci jak nic nie pomaga daje butle i od razu idzie spac. Wieczorem ostatni posilek je o 19 jest to 180ml z 3miarkami kaszki wiec mysle ze to duzo , spi okolo 20stej . Innym razem zrobilam 150mleka i z tego gesta kaszke wiec musialam wsypac duzo kaszki zjadla wszystko i tez wstala w nocy nie wiem jak mam postepowac czy dawac czy probowac przeciagac na razie robie tak ze zmiejszam ilosc mleka na poczatku w nocy robilam 180 teraz 150 a dzis 120 dalam moze w taki sposob przestanie potrzebowac? Prosze o rade.

2018-04-17 09:18

Moja córa też wtedy jeszcze budziła się w nocy na mleko, no ale ja karmiłam piersią. Przed 2 urodzinami skończyłam z nocnym jedzeniem, a i córa lepiej zaczęła wtedy spać. Godzina spania jest jak najbardziej ok, wg mnie w ogóle nie jest to późno. Co do śniadania, zwłaszcza tak wcześnie, to ja też faktycznie zaczynałabym od mleka.

2018-04-12 13:46

Może w dzień nie dojada ? Cieżko powiedzieć .. Ja zwiększyłabym po prostu porcje w ciągu dnia i zrobiłabym plan trochę inaczej skoro budzi się pomiedzy 6:00 a 7:00 to zaraz po przebudzeniu dałabym mleczko około 180 ml ok 9:00 zrobiłabym śniadanko ( pieczywo , jajecznicę , owsiankę ) ok.11:00 dałabym owoc lekki , jogurt z owocami i do tego jakiś przecier owocowo-warzywny ok. 13 - 13:30 zrobiłabym obiadek treściwy - syty ok.16:00 dałabym banana albo jakaś ulubioną przekąskę ok.17:30 - 18 :00 zrobiłabym kaszkę na kolację , zupkę mleczną wedle uznania ) po kąpieli dałabym maluchowi się wyciszyć ...nacieszyć rodzicami i przed snem podałabym około 180 ml mleczka bez zagęszczania :)

2018-04-11 19:50

Hej Julia ma juz 1,5 roku , 8 zabkow i pol:p dalej niestetu budzi sie w nocy i pije to mleko tak jakby tydzien nie jadla. Moze za wczesnie chodzi spac dlatego tak sie dzieje? Nasz dzien wyglada mniej wiecej tak Sniadanie 6:30-7:30 platki z mlekiem lub budyn lub kielbaski lub kaszka 9:30-10:30 serek lub owoc lub sok owocowo warzywny domowej roboty, lub kakao 13 obiad zupa lub drugie danie 15 kanapka lub serek lub bulka lub owoc 17 jajecznica lub inna przekaska 18:30 kapiel 19 mleko 140-150 ml I po mleki zazwyczaj idzie spac lub jeszcze 30 min z nami siedzi ale prEd 20 juz spi potem budzi sie zazwyczaj okolo 1 na mleko

2018-02-12 21:34

Moja córa nie ma jeszcze 2,5 roku a już ma wszystkie ząbki. Nie wyobrażam sobie, żeby teraz wróciła do nocnego jedzenia. Za bardzo bałabym się o zęby. Córka mojej kuzynki jadła mm z butelki prawie do 2,5 roku właśnie. Miesiąc temu leczyli jej 5 zębów pod narkozą...

2018-02-04 23:30

olka a coreczka dostaje kolacje po kapieli czy przed? Jesli najpierw zjada kolację a pozniej jeszcze jest kapiel.i zasypianie to moze po prostu zyzywa sporo energii i dlatego wlacza sie jej glod. Jak obecnie wyglada rozklad wieczirnych posilkow?? Moze sprobuj serwowac kolacje pol godziny przed spaniem i po kapieli. Jesli podajesz dalej na kolacje kaszke to zwroc uwage na to by byla bezcukrowa. Cukier prosty szybko sie rozklada i powoduje spadek insuliny przez co czlowiek robi sie glodny dość gwaltownie. Jest wieksza wiec i.potrzebuje więcej, moze to tez jakis skok rozwojowy ze nagle zwiekszylo sie zapotrzebowanie. Ciezko odmowic glodnemu dziecku jedzenia ale z butelka w nocy nalezy uwazac bo lubi powodowqc próchnice. Jesli.nie da rady odrjsc od tych butli nocnych to choć starqj sie przemyc zabki no w wieku 2.5r jest ich duzo i szkoda by sie psuly. Chocby wacikiem z wodą. U nas budzenie w nocy na jedzenie trwalo do 20msc kiedy to synek sam.odstawil sie od piersi. Do tego czasu kilka pobudek bylo kazdej nocy, widocznie tak.potrzebował. Tyle ze przy kp nie balam sie o ząbki a jednak.przy butelce sytuacja jest inna.

2018-02-03 21:29

Moja córa bardzo długo domagała się jedzenia w nocy, a że była na piersi to w ogóle nie widziałam w tym problemu. Przed 2 urodzinami skończyłam nocne jedzenie, gdy zauważyłam, że bardziej chodzi jej o mnie i bliskość, niż pierś. Wtedy pierś zamieniłyśmy na przytulanie.

2018-02-02 15:14

Moja ma 8 miesięcy i dwa razy się budzi do karmienia. Noce nieprzespane, ale co zrobić, gdy dzieco się domaga jeść ;)

2018-01-28 10:56

Olka tak dokladnie.dziecko jest juz starsze, zaczelo więcej chodzic i ogólnie jest bardziej aktywne i wlasnie przez to szybciej spala i jest aglodna...tak samo bylo z moin synkiem tyle ze on jadl caly czas w nocy a przynajmniej raz lub dwa razy w nocy...albo raz jadl raz pil , a potem wlasnie na ok. Pul roczku chciał wiecej jesc i budzil sie 2-3razy do jedzenia...nylam polowe juz taka zmeczona tym.wstawaniem...ale tak bylo tylko przez pare mieisecy potem znow jadl tylko raz a potem juz na 2latka tylko pil soki ok. 1-2razy różnie z tym bylo i juz na ok. 2,5roczku w koncu przestal sie budzic...także kazde dziecko.jest inne i ma inne zapotrzebowania o trzeba to jakos przetrwac;)